Борисов: Поемаме отговорност, чакаме диалог. Няма ли подкрепа, подаваме оставка скоро


Дата: 01/07, 09:47

Редактор: Юлия Георгиева, кадър Нова нюз

Ние сме се съобразили с избора на бълргарските граждани. Така че като са ни сложили първи на изборите, не можем да върнем мандата и да се откажем да направим правителство. Това нито е честно, нито е държавническо, 

Това коментира Бойко Борисов след като президентът Румен Радев връчи на ГЕРБ мандат за съставяне на кабинет, а партията го изпълни моментално, като представи свой проекто-кабинет и посочи Росен Желязков за кандидат за премиер. 

Всички говорят, че е лошо пак да се ходи на избори, но в същото време всички потриват ръчички какво ще се случи след това. Затова ще дам сценарии занапред. Виждате, че ние предлагаме правителство на ГЕРБ. Това е изцяло наше правителство и носим отговорност за тях. Хората в кабинета са водачи. Така че ние поемаме този риск, коментира Борисов.

Ако правителството мине с някой трик, то тогава ще е с кратък живот, защото ще излезем от него. В този кратък живот единствената ни цел е да приемем бюджета. Следващото е Плана за възстановяване и еврофондовете. Еврозоната е политически въпрос и ако има правителство, ще го придвижим, така както ви вкарахме в европейския банков съюз. След това спокойно може да отидем на избори, коментира той.

Обръщам се към колегите от ПП и ДБ и останалите колеги. На следващшите избори ще чуят същия отговор от мен, дори и да са първи, въпреки че едва ли ще станат. Нека дза помислят дали по тези няколко точки, ако искат и за програма може да говорим. Днес постъпваме отговорно и призоваваме за диалог, коментира той.

Готови сме да подадем оставка, ако не получим подкрепа, допълни той.

Пред страната ни има три пътя на развитие. Първия е напред, макар и трудно. Другия е полиютическа рецесия и избор след избор, което е липса на избор. Трутото е политическата регресия. Ние не можем да си позволим втория и третия сценарии, коментира Росен Желязков, който е номиниран за премиер.

Министрите не са жерютвени овни, а хора с експертиза, които веднага влизат и работят. Сега не говорим за пълен мандат, а за няколко важни неща, които трябва да се свършат и разбора се диалог, коментира той.

 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Етикетиране и опаковки. Решения и за вашата индустрия
Дата: 03/07, 08:40

И днес интензивен трафик към три съседни държави
Дата: 03/07, 08:37

Имат ли пръст Илън Мъск, Маги Халваджиян и Иво Сиромахов в най-новото Криндж шоу на България
Дата: 03/07, 08:37

Рамадан Аталай: Доган каза на депутатите на ДПС да не подкрепят правителството
Дата: 03/07, 08:32

Съдът пусна на свобода варненски общински съветник, обвинен за неизгодни сделки и пране на пари
Дата: 03/07, 08:201 Коментар

Още новини
Спонсорирани връзки.

Коментари twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия