ДПС-без Пеевски и група искат спешна среща с премиера и главния прокурор


Дата: 23/08, 17:14

Народните представители от ДПС (без Пеевски и група) се обърнаха към министър-председателя и главния прокурор с молба за спешна среща, на която ще бъдат призовани да не се допускат употребата на държавните институции с цел сплашване, разправа и възпрепятстване на свободата на изразяване. Това каза председателят на ДПС Джевдет Чакъров в изявление до медиите.

Ето и целия призив на народните представители:

Обезпокоени от зачестилите напоследък сигнали за проверки от страна на органите на МВР (ГДБОП), КПК, АДФИ, НАП на физически лица и техните семейства, фирми и бизнеси на членове и симпатизанти на ДПС, както и общини, управлявани от кметове на ДПС, ние народните представители от автентичното ДПС без Пеевски и група, се обърнахме към служебния министър-председател и Главния прокурор на Република България с молба за спешна среща, за да призовем да не се допуска употребата на държавните институции с цел сплашване, разправа и възпрепятстване на свободата на изразяване. 

Никога през последните 35 години нито едно правителство, независимо дали редовно или служебно, не си е позволявало да използва държавните институции за изпълняване на поръчки на определени политически субекти и лица с цел всяване на страх и психоза.

Задължение на служебното правителство е да гарантира провеждането на честни, свободни и демократични избори, организирането на които да бъде наблюдавано от органи на МВР, отдалечени на равно разстояние от всички политически сили. Призоваваме държавните институции и държавните служители да не се поддават на заплахи и натиск.

Сигналите, които получаваме през последните дни за тенденциозно провеждане на проверки в общини, управлявани от ДПС, в домовете и семействата на наши членове, симпатизанти и активисти, както и за планирани бъдещи такива, будят сериозно притеснение у нас за груба злоупотреба с власт и използване на държавните институции като инструмент за натиск в навечерието на предсрочните парламентарни избори.  

Действията, на които са подложени посочените горе лица и субекти, нарушават основните принципи на правовата държава и подкопават устоите на демокрацията. Споменатите институции се превръщат в политическа бухалка за разправа и репресии.

Призоваваме служебния премиер, и.ф. Главен прокурор, дипломатическия корпус в България, българската общественост и гражданското общество, медиите и правозащитните институции да не остават безучастни към тази безпрецедентна злоупотреба с държавна власт

Ние ще продължим да се борим за правата на всички български граждани. Ще защитим всеки един наш член, симпатизант и активист.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Харис: Дължим още един дебат на американските избиратели
Дата: 13/09, 01:10

Нов проект на Комфорт ООД – жилищен комплекс Кабакум Плаза на метри от плаж Кабакум във Варна
Дата: 13/09, 01:00

Хиляди на крака пред Лили Иванова в Пловдив тази вечер
Дата: 13/09, 00:44

Учебен център "Клуб Трийхаус" обявява прием за следобедна занималня през учебната 2024/2025
Дата: 13/09, 00:30

Дел Потро с прощален мач през декември
Дата: 13/09, 00:23

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия