Две кучета топлят в студа бездомен мъж от Варна


Дата: 31/01, 11:50

Кадър: Facebook/ С. Димитрова

Млада варненка публикува историята на бездомен мъж във Варна. Мъжът разказва във публикувано във Фейсбук видео, че се казва Тодор Момчилов. Роден е на 9 януари, 1983 година. Разказва, че има средно образование, но е безработен, предаде Нова Варна.

По думите на Тодор, от 1994 година, той е на улицата. “Израснал съм по институции, а не между родители. Смятат ни за измет, а не за хора. Това е България. Надявам се някой да обърне внимание. Обръщал съм се към много институции, но бях отхвърлен”, разказва мъжът.

“Благодарен съм на всички хора, които ми удрят рамо в момента”, заяви Тодор, като цитира част от Библията: “Гладен бях и ме нахраниха, жаден бях и ме напоиха. Гол бях и ме облякоха”

Мъжът разказва, че не употребява наркотици и алкохол. Показа порутената постройка, която обитава от 2013 година. Тодор разказа, че си е прибрал две кучета, които го топлели.

“Живея си с тях. Те са моето семейство”, каза Тодор с усмивка на лице.

“Момчето има нужда от работа. Има основно образование, разбира от електричество, работил е в строителството. Той е физически и психически здрав 40 годишен мъж, готов да започне веднага”, пише варненката, публикувала видеото с Тодор.

“За да може той да работи има нужда от дом, където 2-те му кучета ще преживяват докато той работи, защото той не би ги оставил, както и те не могат без него. Днес получи дарения (храна, дрехи, обувки), затова няма нужда в момента от още, защото каза, че го крадат редовно, дори завивките му”, обяснява момичето.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Проф. Рачев: Април ще е като Баба Марта, студът идва още тази вечер
Дата: 16/04, 07:45

ЕЦБ може да намали лихвите повече от три пъти
Дата: 16/04, 07:43

Препатили сънародници отърваха болницата
Дата: 16/04, 07:40

Съдът решава ще останат ли в ареста Петя Банкова и Стефан Димитров
Дата: 16/04, 07:27

Външните министри от ЕС се събират извънредно след атаката на Иран срещу Израел
Дата: 16/04, 07:10

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия