Йотова за третия мандат: Да не вървим по пътя на сглобките, срещите по манастири и тайни квартири


Дата: 05/07, 14:26

Снимка Булфото, архив

Все още се надявам, че не всички възможности са изчерпани и България ще има редовно правителство, от каквото се нуждае. Разчитам емоциите да отстъпят пред разума и да се намери пресечна точка между политическите партии. Това коментира пред журналисти вицепрезидентът Илияна Йотова, която беше гост на откриването на документална изложба, посветена на 105-годишнината на Националния съюз на трудово-производителните кооперации в България, пише ruse24.bg.

Запитана за възможността за съставяне на правителство с третия мандат, Йотова изтъкна, че предстои да стане ясно какво предлагат партиите, които го искат. "Този път да не вървим по пътя на сглобките и задкулисието, на срещите по манастири и в тайни квартири, а честно пред българските избиратели да кажат какво предлагат, с кого смятат да го осъществят, да не бъдат в тайна имената на експертите, да е ясно на кого се възлагат големите отговорности. Това вече ще е залог за някакъв успех“, посочи вицепрезидентът.

Йотова беше помолена да коментира изказване на президента на Република Северна Македония Гордана Силяновска, че в Договора за приятелство и добросъседство не е записана промяна на Конституцията на страната.

Вицепрезидентът определи като непродуктивен и несериозен начина, по който напоследък Северна Македония води "диалога" с България. "Не искам да вярвам, че нашите съседи променят курса си по отношение на реално членство в Европейския съюз. Препоръчвам внимателно да се изчетат документите на ЕС, решенията на Съвета, на базата на френското предложение, което отдавна е официално решение на Европейския съюз, резолюциите на Европейския парламент, в които ясно е упоменато какво е значението на Договора за добросъседство и на Преспанското споразумение, които са елемент от преговорния процес. Внимателно да се види процедурата – какви са необходимите условия за междуправителствена конференция, какво ще наблюдава Европейската комисия. Предстои им много работа“, подчерта вицепрезидентът.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Земетресение край Пловдив
Дата: 08/07, 15:47

Катастрофа край Мъглиж затвори едното платно
Дата: 08/07, 15:38

Пеевски с нов спешен ход
Дата: 08/07, 15:322 Коментара

Пострадалите от градушката във Великотърновско още чакат еднократната помощ
Дата: 08/07, 15:261 Коментар

Огромни опашки се заредиха за новите пенсии
Дата: 08/07, 15:26

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия