За първи път обявиха 3 имена, свързани с атентата срещу Алексей Петров


Дата: 08/07, 16:04

Булфото

Прокуратурата поиска от съда да издаде европейски заповеди за арест за трима украински граждани по разследване, свързано с Алексей Петров. СГП иска арест за Артьом Темпински, Максим Чорний и Иевен Балков., издирвани във връзка с атентата с гранатомети срещу бизнесмена през 2015 г., предаде Днес.бг.

Самият Алексей Петров бе застрелян 9 години по-късно -  през август м.г. в полите на Витоша, като и до момента няма каквато и да е официална информация да има напредък в разследването на убийството му.

Преди да бъде убит бизнесменът, срещу него имаше два неуспешни атентата -  през 2002 г. пред басейна "Спартак" и през 2015 г. в близост до дома му. По първият случай и до момента няма никакво развитие, докато при втория някак много бързо бе разкрита украинска група от четирима души, която е организирала и извършила атентата с гранатомети. Дори бе заловен, обвинен и осъден като организатор за покушението Роман Логвиненко. Първоначално той получи присъда от 15 години, после тя беше намалена на 10 години, а накрая той бе пуснат предсрочно миналият май, само 4 месеца преди разстрела на Алексей Петров.

Въпросното покушение срещу Алексей Петров беше извършено с гранатомети на 29 октомври 2015 г. в София като според обвинение само бронирания му мерцедес е предотвратило тежки последици. След инцидента Петров предложи  награда от 100 000 долара за информация, която да доведе до разкриването на поръчителите на неуспешния атентат. Тогава той каза още, че е започнал собствено разследване, в което ще се включат и чуждестранни експерти. Коментира, че медиите са определили атентата срещу него като терористичен, и по този повод заяви: "с терористите - като с терористи".

През цялото време прокуратурата твърдеше, че в атентата с гранатометите са участвали като преки извършители именно Артьом Темпински, Максим Чорний и Иевен Балков. От тях обаче и до момента няма и следа. Не става ясно защо точно сега прокуратурата иска европейски заповеди за техния арест и поради каква причина това не е било сторено и до момента. Няма информация и дали те по някакъв начин са навързани и с последващият разстрел на Петров през август м.г.

 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Днес максималните температури по Черноморието удариха 36 градуса, в Сандански - 40
Дата: 19/07, 19:34

А1 си партнира с Vodafone, за да предостави „интернет като у дома“ в автомобила
Дата: 19/07, 19:20

4 съвета за отпушване на канали с домашни средства и материали
Дата: 19/07, 19:20

Калфин: Във всички партии има по нещо
Дата: 19/07, 19:18

Черно море привлече и Асен Дончев
Дата: 19/07, 19:02

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия