Марина Сересески получи „Златна Афродита” във Варна


Дата: 05/09, 02:00

кадър: Нова тв

Специален гост на 32-то издание на Международния филмов фестивал „Любовта е лудост” е аржентинската режисьорка Марина Сересески. Филмът ѝ „Нека танцът да започне” получи наградата „Златна Афродита” на миналогодишното издание на форума и сега авторката пристигна, за да вземе лично статуетката си.

„Радвам се за втори път да посетя България. Бях тук преди пет години на фестивала в София и сега с голямо удоволствие се завръщам във Варна, за да получа наградата „Златна Афродита”, която ми беше присъдена миналата година. Много благодаря за отличието! За мен е много важно това, че в една страна, която е толкова далече от моята родина Аржентина, хората са харесали филма и публиката го е оценила. Това е най-вълнуващо за мен. Означава, че за комедията няма граници и, че може да докосне и трогне всички, без значение от кой край на света са. Наистина много благодаря за поканата да бъда тук и да приема лично наградата си!”, посочи тя, предава Нова тв. 

Преди 30 години Карлос и Маргарита са били най-известната танго двойка в света. Сега Карлос живее в Мадрид, а Маргарита в Буенос Айрес. Неочаквано събитие ще принуди двойката да се събере отново и да започне пътешествие по пътищата на Аржентина, заедно с дългогодишния си приятел Пичукито. Пътуване, което ще ги накара да се изправят пред спомените си, страховете си, но преди всичко пред истинските си желания.

„Историята във филма е вдъхновена от една много известна двойка, която е танцувала танго, и която действително е съществувала. Това беше основата на моя филм и тъй като сама пиша сценариите си, просто надградих историята. Танцьорите на танго са много вдъхновяващи . Аз съм родена в Аржентина и самата аз танцувам танго. То не е просто танц, не е просто музика. А страст, в същото време може да бъде и лирика, поезия. Ето защо е много подходящо да вплетеш този красив танц във филм, който разказва любовна история. Това, което най много ми харесва е че това не е нито само драма, нито само комедия, не може да се определи точно, защото така е и в живота – имаме както щастливи, така и тъжни моменти. А и за мой късмет актьорите, които участват във филма са и драматични и комедийни”, коментира режисьорката.

Дарио Грандинети влиза в образа на Пельончо - главният герой във филма, който режисьорката смята за близък до нея. „Пельончо ми е много близък. Той живее далече от мястото, където е роден. И аз съм родом от Аржентина, но живея в Испания. Това е един персонаж, който иска да се завърне към корените си. И аз съм така, искам да се завърна в родината си. Затова Пельончо много прилича на мен, аз също искам да се занимавам с танго и да намеря корените си”, допълва Сересески.

Марина споделя, че се интересува от нормалните хора в екстремни ситуации и че често основният герой в продукциите ѝ е жената. „Вълнуват ме обикновените хора, които не са на показ. Героите на моите филми са жени, те са в главната роля. Защото не винаги жените са главните действащи лица в киното и за мен е важно да дам глас точно на тях . Неравенството, най-вече в киното, е много високо. Постигнали сме много, но има още дълъг път да се извърви, за да има някакво равноправие. И ето дори това е един пример в момента – аз съм жена режисьорка, вие сте водеща жена, до нас е преводачка –жена. Ето стигнали сме до някъде. Това са малки, но важни стъпки”.

„Любовта е лудост, когато хората изживяват любов и са привлечени един от друг, това понякога води до лудости. Отговорът ми е да, любовта е лудост!”, каза режисьорката.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Сираков: Правя Лудогорец да изглежда добре
Дата: 16/09, 00:53

16 септември - Международен ден за защита на озоновия слой
Дата: 16/09, 00:35

Лудогорец победи с 3:0 като гост Крумовград
Дата: 16/09, 00:07

С нови таблети, раници, тетрадки и помагала от А1 270 деца от приемни семейства започнаха новата учебна година
Дата: 16/09, 00:00

Проблемите с простатата не са присъда
Дата: 16/09, 00:00

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия