Графа изненадващо се включи в акция по почистване на Морската градина


Дата: 28/07, 17:07

Кадър Община Варна

Община Варна подкрепи благотворителна кампания в полза на Центъра за специална образователна подкрепа

Събраните средства са предвидени за оборудване на терапевтична солна стая за деца с увреждания в ЦСОП

Община Варна и кметът Благомир Коцев се включиха днес в благотворителната кампания „Равен старт за всеки“ на няколко младежки организации в града. Тя е инициирана за набиране на средства в полза на децата от Центъра за специална образователна подкрепа.

За няколко часа доброволците почистиха от цигарени угарки, опаковки от храни и напитки и други отпадъци някои от любимите места за отдих в Морската градина – алеята под Морското казино, района около сцена „Раковина“, стълбището под нея, стълбите към Централния плаж, пейките в близост до Рибарския плаж и други.

Кметът Благомир Коцев поздрави младежите за тяхната инициатива, която е в синхрон с усилията на Община Варна за по-чист град, като и с кампанията „Мисли глобално, действай локално“, която започна през пролетта и продължава с различни инициативи. Той ги увери, че могат да разчитат на подкрепа и съдействие от страна на институцията.

Общинската дирекция „Екология и опазване на околната среда“ осигури на младежите помощни материали – чували и ръкавици, както и извозването на събрания отпадък. Целта на инициативата е да бъдат събрани 25 000 лв., които ще бъдат вложени в изграждането на солна стая в сградата на Центъра за специална образователна подкрепа на ул. „Петко Стайнов“ във Варна. Вече е доставен халогенератор за солната терапия, предстои монтаж на специални панели в помещението, обясни директорът на ЦСОП-Варна.

Кадър Община Варна

Центърът функционира от 2017 година като наследник на Помощно училище „Братя Миладинови“. От три години той се помещава в нова сграда, която разполага с различни терапевтични кабинети. В момента се дооборудва третият етаж. През изминалата учебна година в центъра са се обучавали над 160 деца със специални образователни потребности от 1 до 12 клас и подготвителни групи.

Изненадата за доброволците, участвали в акцията, беше и включването на известния поп изпълнител Владимир Ампов-Графа. Неговият концерт е тази вечер в Летния театър, а цялото му турне е съпътствано от кампанията „Бъди зелен“.

Имаме обща кауза, увери кметът Благомир Коцев и поздрави Графа за инициативата. Община Варна се включи като партньор в реализацията й, като осигури контейнери за разделно събиране на отпадъците. Те ще бъдат разположени в пространството пред Летния театър и извозени след края на събитието. 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



„Не можем да спим“: След десетки жалби ще бъде ли забранено за мотори в центъра на Велико Търново?
Дата: 08/09, 13:05

Синоптикът Матев би тревога: Идват нови непознати болести
Дата: 08/09, 13:05

Температурите падат, но не е само това
Дата: 08/09, 13:02

Откърти се парче от входа на Морската градина във Варна
Дата: 08/09, 13:00

„Пътна полиция“ с извънредни проверки за алкохол, наркотици и скорост
Дата: 08/09, 12:58

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия