Йорданка Фандъкова: Повече от половин година не виждам нещо ново в София, някаква промяна


Дата: 10/05, 07:35

Снимка Булфото, архив

Снощи, в предаването „Лице в лице" по БТВ Йорданка Фандъкова каза, че София е нейна грижа и така ще бъде. „Моето притеснение, че повече от половин година не виждам нещо ново, някаква промяна. През всички тези години заедно, с бизнеса, с гражданите, променяхме София. Градът има нужда от постоянно развитие - по отношение на градския транспорт, направихме най-мащабната промяна. Оставихме нови 10 км за изграждане на метрото. Това беше една огромна промяна. Метрото променя не само градския транспорт, но и кварталите.

Относно реорганизацията на движение на бул. "Патриарх Евтимий", Фандъкова коментира: "Този проект ми беше представен преди 4 години от Борис Бонев. Аз го подкрепих, но започнахме обществени обсъждания. Гражданите се включиха и се оказа, че има много детайли, които трябва да се изчистят. Това е конфликтна точка. Двупосочно преминават велосипеди и тротинетки с висока скорост, пешеходецът трябва да се придвижва на прибежки. Започна да се работи, без да се води диалог с гражданите. В диалог могат да се изчистят много неща преди да започне да се работи".

По думите ѝ близо 50 паркоместата са премахнати. "Изграждането на велоалеи е нещо важно, но трябва да се обмисли. Аз се отказах от този проект, защото гражданите имат бележки, които трябва да се вземат предвид", каза още тя.

Постигнахме резултати за София, но искам да започнем да работим за страната. Знам как работих в ситуация, в която липсва държава. Говореше се само за постове и позиции. Когато липсва стабилност се пропускат възможности. Листата на ГЕРБ - СДС включва млади хора, опитни хора. Ние успяхме да направим симбиоза между опита и младите компетентни хора. Надявам се да има диалог в новия парламент. Да се сложи край на популизма. Скандалите и разправиите отвращават хората. Надявам се да излязат и да гласуват, добави още бившият кмет.

Сглобката като експеримент е неуспешен и не трябва да се повтаря. Има формула за коалиционно управление, за коалиционна култура. Това е непрестанен процес на диалог, в който ти се съобразяваш с партньора. На мен това ми липсваше през тази близо година. Чувах само борбата за власт от страна на ПП, посочи Фандъкова.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Лекарите казаха какво се случва с прострелния премиер на Словакия
Дата: 20/05, 16:30

Дъщери на убита със 176 куршума от властта иранка отпразнуваха смъртта на президента Раиси
Дата: 20/05, 16:26

Поканиха четирима от Черно море в националния
Дата: 20/05, 16:24

Изземват активите на "Уникредит" и "Дойче банк" в Русия
Дата: 20/05, 16:17

"Булгартрансгаз" обяви кой ще строи вертикалния газов коридор
Дата: 20/05, 16:12

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия