Прокуратурата във Варна повдигна обвинения на ОПГ от Игнатиево след репортажи на Нова тв


Дата: 17/05, 08:54

кадри Нова теливизия

редактор Веселин Златков 

Четирима души за арестувани и са им повдигнати обвинения за участие в организирана престъпна група за строителни измами и изнудване във Варненско и Добричко след разследване на Нова телевизия. Става въпрос основно за ремонти на покриви, които са правени от фирми на жители на гр. Игнатиево. Телевизията излъчи два поредни репортажа за тези случаи.

При тях майстори идвали уж за ремонт на покрив с предварително уговорена цена, но всъщност сваляли всички керемиди. След това започвали да искат още и още пари, за да ги наредят отново. Те „предупреждавали” жертвите на изнудването, че използват лесно запалими материали и ако не платят, може къщата им да пламне. Това разкаха разказа Нова телевизия.

Случаите, показани от медията, са от от селата Генерал Кантарджиево и Чернево. В един от тях първоначалната цена за ремонт на покрив е била 18 хил. След свалянето на целия покрив измамните майстори поискали 42 хил. лева за да го възстановят.

Авторката на репортажите Вероника Димитрова коменитира, че вероятно има още много пострадали, но не са сигнализирали от страх.

В пряко включване Радослав Лазаров от Окръжната прокуратура във Варна коментира, че ако повдигнатите обвинения се докажат, наказанията за участниците в групата ще са тежки. Той каза също, че в прокуратурата са подавани сигнали за измамите и преди журналистическото разследване, но то е поставило дейността на измамниците в нова светлина.

„Това е добър пример за съдебната реформа, защото показва доверието между институциите, защото и медиите са такива”, коментира Лазаров.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



1 загинал и 13 ранени при катастрофи в страната през последното денонощие
Дата: 01/06, 11:06

Водачът на листата на БСП – Варна Борислав Гуцанов: Избираме с ума и сърцето си между мира и войната!
Дата: 01/06, 10:51

Специализирана полицейска операция в София
Дата: 01/06, 10:461 Коментар

Не е открита българска следа в разстрела на Красимир Каменов-Къро
Дата: 01/06, 10:333 Коментара

Известният турски медикален онколог доц. д-р Айхан Мурат ще провежда безплатни консултации в София на 7 юни 2024 г.
Дата: 01/06, 10:30

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия