Радев: Най-големият страх на македонските политици е да се признае думата "българин"


Дата: 26/06, 10:41

кадър Нова тв

Броени минути остават до поредната среща на президента Румен Радев с останалите две партии с цел консултации за създаването на правителство. Пред президентството той се спря да коментира две важни за страната ни теми. 

„Днес маските окончателно паднаха. Новото правителство в нашата съседка ясно показа, че най-големият страх на политическата класа там е да признае съществуването на думите „българин” и „българско” в РСМ. Това е политика, насочена директно срещу европейските принципи и решения, срещу поетите от РС Македония международни ангажименти”, коментира Радев. Той подчерта, че очаква незабавни и конкретни действия както от българския Министерски съвет, така и от европейските институции.

Държавният глава обясни и кога ще връчи първия мандат за съставяне на редовно правителатво. По думите му това ще се случи, едва след като приключат и консултациите с последните две партии. Срещите с формациите в НС продължават вече трети ден. Днес на „Дондуков” 2 са поканени „Има такъв народ” и „Величие”. В 11:00 ч. първи с държавния глава ще се срещнат от партията на Слави Трифонов. След тях, в 13:00 ч., в Президентството ще отидат и представители на най-малката парламентарна група, пише Нова тв.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



До 35 градуса в събота
Дата: 29/06, 04:00

Здравословно хранене
Дата: 29/06, 03:10

Торонто Раптърс обяви привличането на Везенков
Дата: 29/06, 03:00

Ройтерс: Колебливото представяне на Байдън в дебатите кара съюзниците на САЩ да се подготвят за завръщане на Тръмп
Дата: 29/06, 01:47

40 лева за преглед на морето
Дата: 29/06, 01:23

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия