Румен Радев: Отдавна апелирам не за спешни, а за аварийни мерки за модернизация в армията


Дата: 06/05, 11:16

Президентът Румен Радев говори пред журналисти в Деня на храбростта. "Има много по-голяма гъвкавост и адаптивност в отбранителната политика, в планирането и разходването на ресурсите, така че да градим адекватни отбранителни способности. Хората да виждат в армията надежден щит за своята сигурност в рамките на колективната отбрана", каза той, цитиран от "Новини.бг"

По думите му напоследък сме започнали да свикваме с честата смяна на правителства и парламенти.  

Кадър: "Нова телевизия"

"В днешното време на кризи, войни и несигурност не можем да свикнем с неглижирането на българската армия, където процесите по модернизация се движат мудно. Помните, че ми отне свикването на няколко последователни консултативни съвета за национална сигурност, за да се задвижи процесът по модернизация. На настоящия парламент му отне почти година, за да приеме разработената от служебното правителство на г-н Донев инвестиционна програма за модернизация. А, аз отдавна апелирам не за спешни, а за аварийни мерки“, допълни той.

Държавният глава поздрави партиите, че са взели решение за повишаване на заплатите на военните.

"Необходим е цялостен пакет от мерки за връщане на привлекателността на военната професия. 2% от БВП за разходи за отбрана вече не са достатъчни. Повечето натовски държави се ориентират към над 2%, трябва по-голяма гъвкавост в разходването на ресурсите, хората да виждат в българската армия надежден щит за своята сигурност в рамките на колективна отбрана", допълни президентът.

"Имах сериозен разговор с г-н Главчев по време на назначаването му и честните избори са водещ критерий за работата на служебния кабинет. Очаквам правителството и ЦИК да организират честни избори, в това число и пресичане на купения и корпоративен вот", заяви още държавният глава.

"Бързото законодателство не винаги води до желания резултат" - така Румен Радев коментира промените в Закона за хазарта.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Облачно, но топло днес
Дата: 19/05, 07:25

На този ден Франция въвежда 35-часова работна седмица
Дата: 19/05, 07:13

Хороскоп за неделя
Дата: 19/05, 07:02

От Космоса до домашната аптека – уникални български пробиотици
Дата: 19/05, 06:10

До 26 градуса в неделя
Дата: 19/05, 04:00

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия