Станишев: Три години сме в безвремие и България не се движи наникъде


Дата: 29/06, 13:11

Кадър БНТ

Бивш шеф на БСП отправи ясно послание към родните политици.

Ясно е, че или ще има предсрочни избори, ако не се разберат - седми поред, което е абсолютно безотговорно към хората. Това е кражба на бъдеще, защото 3 години сме в безвремие и България не се движи наникъде и е в един застой - това коментира в студиото на "Денят започва с Георги Любенов" бившият премиер, председател на ПЕС и доскоро евродепутат Сергей Станишев.

"Или ще има правителство, което се базира на гласовете на ГЕРБ, ДПС и трета партия евентуално, може би ИТН, или още някои отделни депутати. Това са алтернативите. Но какви са причините да сме в това положение вече за пореден път, защото хората се измориха да гледат този театър... Защото за мен политиката, за да бъде полезна, трябва да има три неща, може би четири, като елементи на мотивация и постигане на резултати. Първо трябва да има идея, второ - трябва да има мисловен процес и третото е да има последователност, за да има доверие", поясни той, цитиран и от novini.bg.

Според него, има и още един елемент - това е разговора, диалога и постигането на някакво съгласие, което винаги се основава на компромис. По думите на Станишев, по времето на тройната коалиция имаше разум, уважение и отговорност.

"Всъщност политиците днес са заложници на собственото си говорене, на омраза - взаимна и на това, че говорят само на твърдите си ядра, защото все по-малко хора участват в избори, разочаровани с много основания. И вместо да се търси разширяване и мотивация на тези, които не са гласували да дойдат при теб, ти говориш на твърдото си ядро и след това трепериш да не би едно или друго твое действие да отнеме няколко десетки хиляди гласа, които се оказват решаващи, дали си първи или трети например, от твоите гласове", допълни той.

Сергей Станишев смята, че първото условие, за да потръгнем нанякъде като общество, е да се нормализира говоренето.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Властта във Варна възложи възстановяването на прекъснато улично осветление
Дата: 01/07, 15:59

Магдалена от „Ергенът” се изгуби
Дата: 01/07, 15:541 Коментар

След 2 години каране на "Тесла" за 100 бона Наум Шопов обяви, че я продава
Дата: 01/07, 15:501 Коментар

В тези 6 дена ще е най-страшно в България, обяви професор Рачев
Дата: 01/07, 15:46

Григор смаза сърбин на старта на "Уимбълдън"
Дата: 01/07, 15:42

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия