Как да се предпазим правилно от слънчевите лъчи?


Дата: 22/07, 16:23

Ползите от излагането на слънчева светлина са наистина много. Това е причината през лятото хората да правят повече разходки. Под влиянието на слънцето се синтезира витамин Д, настроението е по-добро и имунната система се засилва. Трябва обаче да се полагат и грижи за кожата, защото вредните UV лъчи проникват на дълбоко и могат да я увредят. Ако изберете да използвате подходящи слънцезащитни продукти, ще може да прекарате по-приятно и комфортно времето, когато сте навън сред природата, на плаж или на басейн. Качествени козметични препарати с висок защитен фактор ще откриете в добрите аптеки.

Как да изберем подходящите слънцезащитни продукти?

Хората имат все повече информация за това колко са вредни UV лъчите и търсят подходящи козметични препарати, които да нанасят. Неправилното излагане на слънце може да доведе до сериозно изгаряне, да ви състари и дори да причини рак на кожата. Това е причината потребителите да избират качествени слънцезащитни продукти от аптеките.

Когато купувате подобни артикули, трябва да сте внимателни и винаги да четете характеристиките и описанията на опаковките. Тези специализирани слънцезащитни кремове са разработена от дерматолози. Често козметичните препарати се борят и с други проблеми на епидермиса като чувствителност, дехидратация и други. За да изберете подходящи слънцезащитни продукти предлагаме да насочите вниманието си към следните правила:

Ако пазарувате от аптека се консултирайте с фармацевта, относно подходящите за вас слънцезащитни препарати. От Mirabel.bg препоръчват винаги да избирате доказани марки, които са разработили специална козметика за слънце.

Как да използваме правилно кремовете със защитен фактор?

За да бъдат максимално ефикасни този вид козметични препарати, трябва да се използват правилно. След като сте избрали подходящ за вашия тип кожа крем или лосион, ви съветваме да поставяте достатъчно количество от него. Често хората слагат по-малко от продукта и така значително намаляват неговите защитни функции. Дерматолозите напомнят, да се намажете малко преди излагането на слънце. Така съставките могат да проникнат добре в кожата и да започнат да действат.

Също така, когато сте дълго време на открито или на плаж, подновявайте защитата след изпотяване или намокряне. Следете за срока на годност на козметичните продукти и не използвайте останали от минали години кремове. След като са били веднъж отворени и са престояли на слънце, защитните им свойства вече са компрометирани. Правилната грижа за кожата ще ви донесе дългосрочно добре резултати. Не забравяйте, че в часовете между 12:00 и 16:00 не е добре да се правят слънчеви бани.

Какво е важно да знаем за слънцезащитните препарати за деца?

Всеки родител иска да разхожда на слънце или да води на плаж своето дете. Според специалистите бебета под 6-месечна възраст не бива да се излагат на преки слънчеви лъчи и да използват каквато и да било козметика с фактор. Над шест месечна възраст вече има специална слънцезащита за деца. Тя обикновено е с много висок фактор 50 или 50+, защото кожата на малчуганите е изключително нежна и деликатна. В аптеките ще намерите много различни козметични препарати, специално създадени за чувствителната кожа на мъниците.

Възрастните могат да използват както физическа, така и химическа защита, но за децата е препоръчителна само физическата. В този тип продукти присъстват титаниев или цинков оксид. Макар те да оставят бели следи са най-подходящи за децата. След 10-годишна възраст може да използвате козметични препарати с химически филтри.

Кои са най-добрите козметични препарати за деца?

Ако търсите хубава и качествена слънцезащитна козметика за деца с висок фактор и проверени съставки, е добре да пазарувате от аптеката. Тук ще намерите голямо разнообразие от спрейове, лосиони, кремове и продукти за след слънце. Препоръчваме няколко от най-хсресваните козметични препарати:

Препоръчваме за децата да използвате само специализирана слънцезащитна козметика, която може да откриете в добре заредените аптеки. Вижте и тяхната карта на сайта.


*публикация



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Цанко Цанков постигна целта си да преплува 100 км във водите на Дунав
Дата: 06/09, 22:04

Къци ошашави феновете си: Като умра искам да видя тези неща
Дата: 06/09, 21:551 Коментар

Радев: Днес отдаваме почит към хората, които пометоха границите на историческа несправедливост
Дата: 06/09, 21:46

Незабравима заря в Пловдив за Съединението
Дата: 06/09, 21:41

Цанко Цанков плува 100 км по Дунав в опит за световен рекорд и с послание за мир
Дата: 06/09, 21:35

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия