Биляна Раева скочи: Кой чисти и възстановява Морската градина след това?


Дата: 25/08, 12:25

Снимка профил ФБ
 
Биляна Раева, която бе кандидат за районен кмет на ГЕРБ, написа остър пост след концерта на Никос Вертис във Варна:

"Ето, така се “поддържа морска” градина. Ще каже някой веднага, че злобни лелки се произнасят. Ще отвърна, че и аз съм била по света и някъде другаде, съвсем не на друга планета, а само на 600 километра от нас, в Румъния, в един град колкото нашия, правят фестивал в градския парк за 120000 души на вечер, за 4 дена. Разликата е в условията, които общината поставят на организаторите. Да започнем с това, че организаторите плащат наем на общината и то доста сериозен. Плащат и неустойки, ако след фестивала в парка не е възстановено и поправено всичко за тяхна сметка. Партньорството се смята за едно от най-успешните от години в Европа. Тъй като се канят най-модерните изпълнители за момента, фестивала привлича стотици хиляди хора в града в последните 9 години.

Фестивалът е Untold, градът Клуж Напока.

Въпросът е колко пари и дали въобще са платили организаторите на снощния концерт на Община Варна, за да могат да ползват морската градина? Кой чисти и възстановява псрка след това? Това вече не е безплатния фестивал на града, нито празника на Варна, а съвсем частно събитие с разпродадени билети от 88 лв до 5000 лв."

 
 
Кметът на Варна Благомир Коцев пък даде отчет в социалната мрежа за изминалите празници и концерти около деня на Варна. Ето какво написа той:
 
Със снощния концерт на Никос Вертис приключиха варненските музикални дни, които организирахме, заедно с EXIT и Sky Music по случай празника на Варна. В повечето от тези дни се проведе фестивала Varna BREEZE by EXIT, където участваха световни имена като Dire Straits Legacy, Gipsy Kings, Stereo MCs и много български изпълнители.
Работата по събитията беше съвместна с външни организатори и благодаря на всички, които участваха, въпреки изключително малкото време за подготовка. Разбира се, имаше и пропуски като късното обявяване на часове и групи, отпадане на такива за сметка на други и забавянето на зарята на 15.08 заради по-дългото участие на Dire Straits, и вятъра, който се появи в момента, в който трябваше да бъде изстреляна от Първа буна. Тези и други причини се отразиха и на късното приключване на концерта , което е подразнило някои от живущите в района на събитията. На тях се извинявам за дискомфорта. Това са поправими неща, на които ще обърнем серозно внимание за следващата година.
Важно е да покажем, че Варна е жива и може да бъде център на туризма, на културата, на фестивалите. Следващата година се надявам да посрещнем още големи и актуални световни изпълнители, с идеята Varna BREEZE by EXIT да радва варненци и да привлича хиляди хора от цял свят. Като кмет чувствам отговорност да възвърнем блясъка на града си и да бъдем винаги едни гърди напред пред всички конкуренти. Защото винаги сме били морска столица и ще продължим да носим още по-гордо тази титла.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Радев се повози на F-16
Дата: 13/09, 10:14

НОИ обяви парите за стаж за пенсия за 6 месеца
Дата: 13/09, 10:12

НИМХ пресметна: Пороят във Варна се изчислява на 37 л/кв. м
Дата: 13/09, 10:08

Пламен Михов: Спартак ще спечели във Враца
Дата: 13/09, 10:06

Нов "гребен канал" се появи във Варна
Дата: 13/09, 10:06

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия