Нужна ли ни е застраховка при пътуване в чужбина?


Дата: 01/02, 09:21

Пътуването в чужди страни е честа практика на много хора да създадат незабравими спомени, да натрупат положителни емоции и да разгледат нови места. Това вълнуващо преживяване понякога е свързано и с наличието на непредвидени рискове – инциденти, медицински проблеми, рискове при транспорт. Непредвидимостта на живота и неясния ход на събитията съпътстват всеки човек и именно поради тази причина е важно да помислите за тях предварително.

Специалистите от Ай енд Джи Брокерс ви съветват да предприемете сключването на застраховка пътуване в чужбина, която да ви осигури здравна и медицинска помощ с необходимото покритие за разходите. Услугата Помощ при пътуване в чужбина може да бъде сключена с всеки застраховател, лицензиран по тази застраховка, но е важно да откриете най-подходящите условия за себе си, напомнят от Ай енд Джи Брокерс и затова е необходимо да се обърнете към услугите на застрахователен брокер.

Кой може да сключи застраховка при пътуване в чужбина?

Всеки. Най-често застраховката се сключва от туристи, студенти, работници, командировани, международни шофьори, учащи и всички, които поради някаква причина им се налага да бъдат на територията на чужда държава за определено или неопределено време.

За застраховката при пътуване в чужбина няма възрастово ограничение при повечето застрахователи  – от най-малките до най-възрастните пмогат да бъдат застраховани срещу включените в покритието непредвидени рискове. Има застрахователи, които имат ограничение за възраст.

Чуждестранните граждани, пребиваващи на територията на България като постоянни граждани, също могат да се възползват от подобна застраховка, а именно Медицинска застраховка за чужденци, както и ако са с временно пребиваване. 

Защо е важно да се възползвате от този тип застраховане?

Много хора смятат, че това е излишен разход, който могат да си спестят. Това е така, защото настроени с положителни чувства към предстоящото пътешествие. Хората забравят, че има множество външни фактори, които могат да окажат неблагоприятно влияние както върху тях, така и върху близките им, които ги придружават. 

Сключването на такова застраховане носи сигурност на пътуващите, независимо от времето, което те ще пребивават в чужда страна, че при възникване на непредвидени обстоятелства ще им бъде оказана нужната помощ от всякакво естество. 

При липса на застраховка и наличие на неблагоприятно събитие, което изисква медицинска помощ, спасителна мисия или бърза правна реакция за защита на правата ви, услугите ще ви излязат много скъпо, а някои от тях ще бъдат дори непосилни за изплащане. Парите за лечението, които ще дължите при липсата на медицинско застраховане, ще бъдат големи, а сключвайки застраховка ще са безвъзмездни за вас. 

Това е най-малкият разход, който ще направите за вашата екскурзия, бизнес пътуване или пребиваване по други причини, но се класира като една от най-важните за вашето благоденствие.

Какви са предимствата от сключването на Помощ при пътуване в чужбина?

Много хора, пътувайки в държавите от Европейския съюз, смятат, че е достатъчно да притежават европейска здравна карта, но това не е така, защото покритието на обстоятелствата по нея не са толкова големи, колкото са тези на застрахователния продукт при пътуване в чужбина. Причина за това са множеството предимства, които предоставя наличието на валидна застраховка:

Какво включва Помощ при пътуване в чужбина и какво не?

Този застрахователен продукт може да бъде разделен на две части – основно и допълнително покритие, което определя и включеното покритие:

Ще получите медицинска помощ дори от лекари и клиники, които не работят със здравната каса, както и ще бъдат извършени здравни услуги, които нямат покритието от здравноосигурителни фондове.

Имате възможност да се застраховате и за хронично заболяване, което притежавате при завишаване на премията. Важно е то да не е било обострено през последната една година, за да отговаря на общите условия по застраховане на дружествата.  

За лицата, които пътуват често в чужди страни, вследствие на работни командировки, застрахователните дружества са подготвили специално предложение - Мултитрип, което се сключва за срок от една година. То важи за неограничен брой пътувания, като валидността на едно отделно пребиваване на чужда територия може да бъде 30, 60 и 90 дни, в зависимост от продължителността.

 

*публикация



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Мъж се самозапали пред съда, в който се води процесът срещу Тръмп
Дата: 19/04, 22:26

Нова порция дъжд в събота
Дата: 19/04, 22:12

Иво Сиромахов: Настъпи вълнуващия момент, в който всички безработни се кандидатират за депутати
Дата: 19/04, 21:54

Главчев: Това не е кастинг за външни министри, не мога да ги вадя от ръкава си
Дата: 19/04, 21:48

Тази снимка на знаменит българин като малък умили зрителите
Дата: 19/04, 21:31

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия