Как фитнесът помага за нашето здраве?


Дата: 01/02, 12:30

Хората посещават фитнес центровете с различни цели – да изградят мускулна маса, да изгорят мазнини, да оформят тялото си или просто да заздравят своят дух и психично състояние. 

В случай, че се колебаете дали да започнете своите тренировки, екипът на marinelahealthclub.com ви споделя общите и ключови ползи за здравето от спортната активност.

Кости и мускули

Тренировките с вдигане на тежести, стимулират изграждането на повече мускулна маса, която от своя страна абсорбира аминокиселини и по този начин подобрява растежа на отделните групи. Упражненията с тежести допринасят за изграждането на костна плътност при по-млади хора и предпазват от развиване на костни заболявания в по-напреднала възраст. 

Имунна система 

Активността на тялото има пряка връзка и с вашата имунна система. Тя е отговорна за защитата от инфекции и токсини. Дори кратките тренировъчни програми, които изпълнявате във фитнеса, оказват благоприятен ефект върху състоянието на имунната ви система, както и общото здраве.

Психично здраве

Психичното здраве, концентрираност и настроение също имат тясна връзка с тренировките. Физическото натоварване повишава производството на ендорфин - добре познатият хормон на щастието. Интензивността на програмата тук не е от голямо значение, тъй като според проучвания, дори малък брой посещения до фитнес залата, повлияват положително на вашето настроение. 

Тегло и мазнини

Фитнесът успешно регулира теглото и излишните натрупани мазнини. Заседналият начин на живот е един от всеобщо известните фактори за покачването на теглото. В този случай, посещението на фитнес залата, в съчетание с подходящ хранителен режим, изготвен от квалифициран инструктор, ще подпомогне процеса по изгаряне на излишните килограми, както и ще подобри здравето ви. 

Има редица програми и уреди, които спортните центрове могат да предложат на клиентите си, в тяхна полза и подкрепа по пътя им към желаната цел, споделят от marinelahealthclub.com. Комбинацията от аеробни и силови упражнения са ключов елемент в ефективното сваляне на излишно тегло и повлияване на здравето в положителен аспект. 

Marinela Health Club

Хронични болести и състояния

Наличието на редовно физическо натоварване е предпоставка към подобряване както на общото здраве, така и за елиминиране или намаляване на симптоматика, свързана с проблеми, които са породени от хронични заболявания:

Концентрация и памет

Активната тренировъчна дейност подобрява и мозъчната дейност, като осигурява защита на паметта и мисловните умения. Тренировките стимулират производството на хормони, които са свързани с растежа на мозъчните клетки. Постигането на фитнес целите, подсилват фокуса и мотивацията за успех. 

Сън, релаксация и качество на живот

С посещението си на фитнес залата ще осигурите за себе си и по-високо качество на живот, като стимулирате възстановителните процеси на тялото, по време на сън. Според проучвания регулярните тренировки, подобряват качеството на съня с до 65%. За по-лесно постигане на качествен сън, чрез тренировки се набляга на комбинация от аеробна и функционална програма. 

Интелигентност и способности

Както паметта, така и интелектуалните способности се повлияват от редовната физическа дейност. Докато извършваме тренировка, притокът на кислород към мозъка се засилва, като по този начин, въздейства положително върху онази част на мозъка, отговорна за вземането на решения и планирането. 

 

*публикация



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Сърби са задържани в Атина за обири на бижутерски магазини
Дата: 27/04, 00:42

Дъжд и гръмотевици на места в събота
Дата: 27/04, 00:24

Нов проект! Комплекс от 4 къщи в м-ст Траката във Варна
Дата: 27/04, 00:10

За първи път в Европа А1 демонстрира на живо непрекъсваеми 5G и роуминг услуги на границата с Гърция
Дата: 27/04, 00:10

6 милиарда долара военна помощ за Украйна, обявиха от Вашингтон
Дата: 27/04, 00:00

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия