Плоскости от поликарбонат: За какво можете да ги използвате?


Дата: 02/02, 09:06

Поликарбонатът е многофункционален и здрав материал, който се използва масово в производството, строителството и в екстериора на дома. Два пъти по-лек и 250 пъти по-здрав от стъклото, той е популярен негов заместител.

Поликарбонатът е пластмаса, която е едновременно здрава и лека. Този материал е вандалоустойчив поради високата си устойчивост на удари. В допълнение, той също е устойчив на UV лъчи, забавящ горенето. Твърдостта му позволява да го обработвате лесно в домашни условия.

От поликарбонат се правят поликарбонатни плоскости, които имат безспорни предимства. Често те са предпочитани пред стъклото, тъй като са нечупливи, леки и изключително устойчиви.

За какво можете да използвате плоскости от поликарбонат?

Поликарбонатните плоскости имат много приложения. Нека разгледаме някои от тях:

Навес от плоскости от поликарбонат

Можете успешно да ги използвате за покривни конструкции и навеси. За целта се нуждаете от поликарбонатни листове с дебелина 16 мм, предлагани и в БГ Пласт. Можете да режете листовете, да пробивате дупки в тях, да ги боядисвате, да ги закрепвате към стената с дюбели или винтове.

Така оформеният навес може да бъде буквално вечен. Материалът е издръжлив на всякакви атмосферни условия, включително и UV-радиация.

Оранжерия от поликарбонатни плоскости

Поликарбонатът може да бъде много добра алтернатива на стъклото и по отношение на оранжериите. Той е здрав, лек, изолира и предлага оптимална безопасност в и около оранжерията.

Поликарбонатът също така има ограничено пропускане на светлина, което ви дава усещане за уединение и произвежда така наречената дифузна светлина. Последното е добро като превенция срещу изгаряне на растенията. А благодарение на добрата изолационна способност, вегетационният сезон в оранжерията се изнася напред и се удължава.

Зимна градина

Зимната градина е идеален преход между къщата и градината, на която можете да се наслаждавате целогодишно. Не е необходимо да прибягвате между двете през зимните месеци, нит да се ограничавате в използването им.

Можете лесно да изградите зимна градина с плоскости от поликарбонат, като поставите и плъзгаща врата за повече удобство. Отделните поликарбонатни плоскости можете да позиционирате независимо един от друг. Ниският под пък ще ви осигури безпрепятствено преминаване.

Остъкляване на балкони

С плоскости от поликарбонат можете както изцяло да остъклите балкона си, така и само да добавите ветрозащита към стъкления парапет. Причините да направите терасата си устойчива на вятър са много. Това не само ще увеличи комфорта ви, когато сте там, но и ще запази растенията ви. Освен това по този начин вашата външна стена ще бъде по-малко изложена на дъжд и вятър и това ще има добър ефект върху вътрешния ви климат, ще намали риска от загуба на студ и топлина.

Поликарбонатът е много по-безопасен от стъклото и е практически нечуплив. Така че лесно можете да получите качествено остъкляване на терасата и то за години напред.

Ето и основните предимства на плоскостите от поликарбонат с един поглед:

Можете спокойно да използвате поликарбонатни плоскости за прозорците на каравани, лодки, вили и хижи. И изобщо за всички обекти, които са чувствителни на вандализъм и взлом.

 

*публикация



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



На 19 април рожден ден има Цветан Недялков
Дата: 19/04, 03:00

Започна кампанията за парламентарните избори в Северна Македония
Дата: 19/04, 02:30

Можем ли да избелим зъбите си в домашни условия?
Дата: 19/04, 02:20

Какви са най-често ползваните мерни прибори за лов?
Дата: 19/04, 01:50

Топ 10 летни аромата от Arabic Scents: Открийте своя неустоим летен аромат
Дата: 19/04, 01:50

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия