Основните предимства от използването на мрежа против градушка


Дата: 02/02, 09:16

Градушката е внезапно природно бедствие, което се появява за кратък период от време, но нанася сериозни и интензивни щети. Често тя е придружена от бурни ветрове, обилни валежи, рязко застудяване и други неприятни метеорологични процеси. Опасността отминава бързо, но щетите понякога могат да бъдат фатални, особено върху реколтата.

Използването на мрежа против градушка може да предотврати пораженията над деликатните растения и да ги защити от атмосферни влияния.

Ако все още не сте използвали подобно приспособление, ще се радваме да ви запознаем с основните предимства от използването на мрежа против градушка:

Сигурна защита за растенията, независимо от интензивността на градушката

Градушката е внезапно природно бедствие, което означава, че в повечето случаи просто нямате време да реагирате, за да защитите реколтата си. Има много случаи, при които градушката унищожава цели реколти, особено ако растенията са в период на растеж.

Така че, качествената мрежа против градушка може да е от голямо значение за насажденията ви. Тя ще ги предпази, дори ледените късове да са големи и изобилни.

Лесно монтиране

С мрежа против градушка може да защитите и цветята си, и овощната си градина, и зеленчуковите си насаждения. Просто приспособлението се поставя по различен начин.

Така например, ако искате да монтирате мрежа над декоративни храсти и нискостеблени плодни дръвчета, трябва да използвате закрепващи конструкции. Те ще ви осигурят устойчивост на мрежата против градушка.

Зеленчуковите градини с по-малка площ също не са трудни за обграждане. Тук мрежата просто се поставя по-ниско.

Мрежите се предлагат с различни размери на отворите

Предлагат се различни видов мрежи против градушки с различен размер на отворите. Можете да поръчате и по ваши размери, тъй като много фирми като мрежи.com режат мрежата според желанията на клиента.

Мрежите против градушка имат много приложения

Въпреки че въпросните мрежи са предназначени за предпазване на растенията от градушка, те могат да бъдат използвани и за засенчване, като временна ограда, за покриване на коли, за чардаци.

Защита от измръзване

Мрежата против градушка предпазва вашите насаждения и от измръзване. Водните капки, които бързо се превръщат в лед при зимните месеци, кристализират върху мрежата, а не върху растенията.

Защита от насекоми, птици и други вредители

Мрежата против градушки ще предпази растенията ви и от различни вредители, които също нанасят сериозни щети. Отглеждайте спокойно своите насаждения, без да се притеснявате непрекъснато от потенциални щети.

Качествената мрежа против градушка може да ви спести не малко средства, ако я монтирате превантивно. Така градушката няма да ви изненада неприятно и да ви постави пред свършен факт. Както отбелязахме, тя ще защити растенията ви и от други опасности, без да наруши техния растеж.

Разбира се, важно е да изберете качествена мрежа против градушка и да я монтирате добре. Така тя ще ви служи дълго време, без да се амортизира от дъждовете, слънцето, мъглата или вятъра.

И накрая, мрежата против градушка е екологично решение. Тя е напълно безвредна за ценните ви овошки и зеленчуци. Така че инвестицията в това приспособление определено си заслужава и ще ви се отплати.

Защитете не само растенията си, но и труда си. В крайна сметка вашите усилия заслужават добра реколта, нали така?


*публикация



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



България и Румъния се сливат с общ проект на Дунава
Дата: 19/04, 15:00

"Опитах да се съпротивлявам": Григор проговори за първи път за нападението над него
Дата: 19/04, 14:54

Димитър Главчев след отказа на Даниел Митов: Нямам план Б за МВнР
Дата: 19/04, 14:52

Какви са най-често ползваните мерни прибори за лов?
Дата: 19/04, 14:50

Топ 10 летни аромата от Arabic Scents: Открийте своя неустоим летен аромат
Дата: 19/04, 14:50

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия