Какви са предимствата и недостатъците на гипсокартона?


Дата: 03/02, 09:45

Когато строите или ремонтирате къщата си, можете да избирате из между много и различни строителни материали. Много често професионалните ви майстори предлагат да използвате гипсокартон. Този материал е добре познат в строителната индустрия и основен елемент от сухото строителство.

С гипсокартон получавате бърз финал, но също така и много добри резултати: скривате различни дефекти и неравности по стените, изграждате преградни и подпорни стени, топло- и звукоизолирате. Освен това този материал е достъпен и можете да го инсталирате и без професионална намеса.

Предстои ви ремонт, но все още се колебаете дали да използвате гипсокартон? Вижте основните му предимства:

 

Лесен за обработка

Това е много важно предимство на плоскостите от гипскартон. Материалът е лек и се обработва лесно. Не е нужно да сте опитен майстор, за да получите добър резултат. Просто има някои правила, които трябва да следвате.

Гипсокартонът освен лек, е и тънък, така че без проблем създавате тесни или тънки стени. Не губите сантиметри от площта, не използвате тухли или циментови блокове. Можете да създадете и големи повърхности за кратко време.

 

Изолационен и пожароустойчив

Има различни видове гипскартон с по-голяма или по-малка пожароустойчивост и плътност, но всички те биха допринесли за вашата топло- и звукоизолация. Възможно е и да поставите допълнителен слой изолация между рамката и гипсовата стена. Така повишавате изолацията на дома си и намалявате сметките за ток.

В допълнение към това, гипсът произвежда малко количество водна пара при висока температура, което намалява вероятността за пожар. Следователно гипсовите стени действат като топлоизолатор или противопожарна защита.

 

Визуална привлекателност

Нов слой боя? Друг тапет? Можете да изберете всякаква декорация на стената, довършена с гипсокартон. Сменяйте външния облик на стените толкова често, колкото желаете и се наслаждавайте на елегантния резултат.

 

По-добра акустика

Спрете нежеланите звуци и подобрете звука в стаята. Можете също така да направите акустиката в стаята по-приятна с поставяне на гипсокартон.

 

Гъвкавост

Гипсокартонът ви дава много възможности както за приложение, така и за създаване на всякакви форми и размери. Сами избирате каква да е височината, дебелината и формата. Ъглови парчета или дори кръгли не са никакъв проблем.

 

Универсален завършек

След като сте довършили работата си по гипсокартона, можете да изберете желаното покритие. Можете да го измажете и боядисате, да залепите тапети или да поставите ламперия от дърво или естествен камък. По този начин за нула време ще имате красива стена с луксозен вид.

 

Какви са недостатъците на гипсокартона?

След като разгледахме предимствата на този материал, е хубаво да обърнем внимание и на неговите недостатъци. За съжаление всички добри неща имат и някои минуси.

 

Силна абсорбираща способност

Това означава, че ще ви трябва повече боя в случай че боядисвате върху гипсокартона. Въпреки че няма да ви излезе евтино, крайният резултат ще си заслужава.

 

Не толкова добра здравина

Възможно е да нараните гипсокартона с остри предмети, тъй като той не е толкова устойчив на удари като бетона или тухлата. Внимателно окачвайте и тежки шкафове, за които е желателно да поставите допълнителна конструкция.

 

В заключение можем да кажем, че гипсокартонът има безспорни предимства, които могат значително да ви улеснят в ремонтните дейности.

 

*публикация
 


 


 


 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Започна изграждането на временно пристанище за доставяне на хуманитарни помощи в ивицата Газа
Дата: 26/04, 01:01

Зеленски благодари на САЩ за одобрената военна помощ
Дата: 26/04, 00:35

Нов проект! Комплекс от 4 къщи в м-ст Траката във Варна
Дата: 26/04, 00:30

За първи път в Европа А1 демонстрира на живо непрекъсваеми 5G и роуминг услуги на границата с Гърция
Дата: 26/04, 00:30

38 години от аварията в Чернобил
Дата: 26/04, 00:18

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия