Защо изкуствената трева е толкова популярна в днешно време?


Дата: 03/02, 09:57

Поддържането на морава може да бъде трудоемко и понякога скучно занимание. Но пък зелената поляна ни носи усещане за релакс и простор. Затова и не е изненада, че все повече хора предпочитат да инсталират изкуствена трева и то не само в градината си.

Качествената изкуствена трева изглежда автентично и не се нуждае от сериозна поддръжка. Много често дори е неразличима от естествената трева. За да се случи това обаче, е хубаво да имате предвид някои насоки при избора й, като вид на подложката, състав, устойчивост на външни влияния, гаранционни условия.

А ето и някои основни предимства на качествената изкуствена трева:

Не се нуждае от поддръжка

Естествената зелена площ изисква много повече грижи от косене от време на време. За свежа и здрава трева е препоръчително редовно скарифициране (вертикулиране), наторяване и аериране. И това е един сериозен ангажимент за хората с активен начин на живот.

И още един сериозен проблем с естествената трева: нуждае с от поливане. Най-малкото това е сериозен финансов разход, а и изразходвате един от проблемните ресурси за човечеството.

Ако изберете изкуствена трева, няма да косите, пръскате, торите, поливате и т.н. С малко поддръжка няма да имате плевели, тревата няма да изсъхва и няма да имате петна. Ще имате вечно зелена трева, която ще радва очите ви всеки ден.

Издръжливост

Качествената изкуствена трева издържа до 20-25 години. С минимална поддръжка можете да я използвате наистина дълго време. Със сигурност няма да се обезцвети в рамките на десетина години, но може да не се наложи подмяна и много по-дълго време.

Безопасност за деца

Децата обичат да играят на тревата, но през топлите месеци там може да има и много „натрапници”, като кърлежи. В допълнение към това, естествената трева често е по-твърда от изкуствената. А и ръцете и крачетата на детето ви ще останат чисти след игра.

Универсалност

Можете да използвате изкуствена трева на детската площадка, около басейна, на терасата, изобщо където пожелаете.

Няма опасност от алергия

Изкуствената трева не съдържа цветен прашец, поради което не е опасна за хората със сенна хрема.

Екологичност

Изкуствената трева от Ай Джи Нет може да бъде рециклирана на 100%. След употреба може да се преработи отново в пластмасовата индустрия.

Няма опасност от вредители

Изкуствената трева гарантира, че вредителите ще изчезнат от вашата градина. Тъй като нищо не расте, къртиците няма как да се установят. Червеи и други „пакостници” също няма да се задържат на вашата морава.

Естетика

Изкуствената трева се промени много през последните години. Ако преди едно, две десетилетия тя беше твърда и не особено автентична, то днес се предлагат много варианти, които не се различават много от естествената. Именно поради този факт, много хора се насочиха към изкуствена трева за своята градина и не само.

Подходяща и за животни

Животните също обичат да играят на тревата, но и за тях има опасност на естествената морава. Можете лесно да почистите изкуствената морава след играта на домашния си любимец, без това да причини обезцветяване.

Така че, въпреки несъмненият чар на естествената трева, все пак изкуствената алтернатива е по-практичното решение.

 

*публикация



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Разград с богата културна програма през май: Великденски заек на Велики четвъртък, Чакърдъкова в Деня на буквите, а абитуриентите – по червена пътека
Дата: 27/04, 03:10

Григор среща чех в събота
Дата: 27/04, 03:00

Нов проект! Комплекс от 4 къщи в м-ст Траката във Варна
Дата: 27/04, 02:20

За първи път в Европа А1 демонстрира на живо непрекъсваеми 5G и роуминг услуги на границата с Гърция
Дата: 27/04, 02:20

Атанас Мангъров: В това положение сме, защото новата ваксина срещу коклюш е краткотрайна
Дата: 27/04, 02:00

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия