Кои са най-ефикасните лекарства за температура?


Дата: 18/07, 13:45

Всеки човек се е сблъсквал с повишение на телесната температура. Това е естествена реакция на организма по време на различни инфекциозни заболявания или по-силен стрес. Има определен момент, в който имунната система може да се справи с физическото неразположение, но ако градусите продължат да се покачват, е важно да използвате подходящи лекарства за температура. Хубаво е че пациентите имат голям избор от медикаменти предлагани в аптеките. Така могат да изберат най-точното лечение в конкретния случай. Според специалистите е задължително присъствието на подобни лекарства в домашната аптечка.

Кога е правилно да използваме лекарства за температура?

Всеки човек притежава имунитет, който щом се активизира, има за цел да регулира процесите в организма. Не е препоръчително да използвате лекарства, когато стойностите не са достигнали своя предел. Дотогава според лекарите е нормално да оставите естествените процеси да се случват и тялото само да се пребори с инфекцията. Нормалната човешка температура варира между 35,5 и 37,8 градуса. Тук влияят много други фактори като възрастта на човека, пола и общото му здравословно състояние.

Все пак лекарства може да вземете, щом температурата стигне 38,5 градуса. Оттам нагоре стойностите се смятат за опасни и възможно да възникне дори треска. Освен да премерите температурата с термометър, има и други симптоми, които биха ви накарали да вземете лекарство. Ще се чувствате уморени, с горещо чело и зачервено лице. Възможно е ръцете и краката да са студени. Ако забележите, че сте свръх отпаднали, без апетит и усещате сухота в устата, веднага потърсете подходящо лекарство. Температурата трябва да се коригира възможно най-бързо, за да няма по-тежки последици.

Кои са доказаните лекарства при висока температура?

В аптеките се предлагат различни препарати, които могат да ви помогнат при симптоми на инфекции и вирусни заболявания. Тези лекарства се продават без рецепта, затова трябва да сте особено внимателни и при възможност да искате мнението на фармацевт или лекар. От Aptekifenix.bg ще споменат някои от доказаните антипиретици:

Всеки медикамент има упътване, което внимателно трябва да четете. Ако изпитвате колебание кой вариант да изберете се консултирайте с фармацевта.

Какво можем да си поръчаме от аптеката?

Нормално е да посещавате от време на време добре заредена аптека. Там ще откриете не само медикаменти с рецепта, но и такива без. Много хора предпочитат да купуват професионална дермокозметика, която също е налична само в аптеките. Този вид търговски обект предлага на клиентите си различни хомеопатични препарати, медицински устройства, артикули за първа помощ, хранителни добавки и много други. Бихте могли да пазарувате от физическите аптеки или от интернет сайтовете. Помислено е за удобството на всеки клиент, който се нуждае от лекарство или някакъв друг качествен артикул.

Едно от основните предимства на модерните аптеки е големият асортимент и достъпните цени. Редовните потребители могат да се възползват от продуктови намаления в аптеката всяка седмица. Благодарение на тях ще напазарувате различни важни за семейството неща. Ако изберете да поръчате онлайн, ще се ориентирате лесно за търсените артикули, тъй като всичко е организирано в удобни категории. Продуктите могат да бъдат селектирани по избран от вас критерий. Препоръчваме ви да видите и този блог, където ще откриете още полезна информация.

 

*публикация



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



1 септември: Празник събира хората с електрически тротинетки във Варна
Дата: 31/08, 08:20

Камион се обърна край село Осенец и блокира пътя за Русе
Дата: 31/08, 08:14

До месец прокуратурата трябва да извърши проверка по казуса с имотите на Доган
Дата: 31/08, 07:59

Интензивен трафик по граничнитe пунктове
Дата: 31/08, 07:45

Дъждовен ще е последният ден на август
Дата: 31/08, 07:30

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия