Добрич почерня от полиция, има много арестувани


Дата: 26/06, 14:23

снимка Булфото

Спецакция на полицията се провежда днес в Добрич. До момента арестуваните са девет души. Акцията е срещу битовата престъпност, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР.

В хода на операцията са проверени 552 моторни превозни средства, 682 граждани, от които девет са задържаните по Закона за МВР. Съставени са 25 акта за установяване на административно нарушение и 95 фиша, допълват от пресцентъра. 

Сред установените извършители на битови кражби са малолетни лица на 10, 12 и 13 години, както и непълнолетен младеж на 16 години. 

Чрез оперативно-издирвателни мероприятия (ОИМ) и процесуално-следствени действия (ПСД) на 25 юни са установени 16-годишен младеж и непълнолетно момче на 10 години, които чрез взлом на врати и заключващи механизми, са проникнали в къща в село Бдинци. По данни на тъжителя е извършена кражба на лични и кухненски вещи. При последвалите процесуално- следствени действия е установено, че двамата са съпричастни към кражба на пчелни рамки от частен имот на територията на с. Бдинци. По двата случая се работи в условията на досъдебно производство.

По сигнал на тъжител за времето от 22 юни до 23 юни, неизвестен извършител е проникнал в лек автомобил „Опел“, паркиран пред частен имот на територията на град Каварна и е извършил кражба на чанта със сума пари, лични документи, дебитни карти и други вещи. След проведени ОИМ и ПСД на 25 юни са установени извършителите на деянието, две малолетни момчета на 13 години. Работата по случая продължава по описа на Районно управление на МВР Каварна, предаде Блиц.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Петровден e: Има забрана да се яде обичан плод
Дата: 29/06, 07:49

Здравословно хранене
Дата: 29/06, 07:30

Слънчев и топъл уикенд
Дата: 29/06, 07:27

На днешната дата в историята
Дата: 29/06, 07:13

Хороскоп за събота
Дата: 29/06, 07:03

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия