Райчев: Сензацията днес е разломът в ДПС. Вече е възможен и най-лошият сценарий за България


Дата: 03/07, 20:05

Редактор: Юлия Георгиева, кадър Нова тв

Сензацията за днес е разцеплението на парламентарната група на ДПС. Но все пак официалната новина е, че не вина кабинетът, предложен от ГЕРБ. Те сякаш не очакваха, че резултата да е друг, сякаш не очакваха да управляват. По-скоро искаха да покажат как смятат да управляват. Те отказаха всякакви трикове в зала. 

Това коментира пред Нова тв социологът Андрей Райчев. 

Това показва и намерение да не се пазарят оттук-нататък. На това обсъждане ИТН се държаха най-нормално, останалите го превърнаха в ужасен, отвратителен скандал. Не се вижда шанс в рамките на този парламент, коментира той.

Борисов си остана на позицията, че освен с ПП-ДБ няма да правят с друг кабинет. Т.е. Борисов максимално добре влиза в следващите избори, но те ще са ужасяващи, предвижда социологът. 

С третия мандат как виждате да стане кабинет - Костадинов и Денков? Абсурд. Към момента положението е такова, че ГЕРБ не се разпада. В БСП не е ясно кой ръководи. Очевидно е разцеплението там. Там кризата тепърва предстои. При ДБ се видя, че без Христо Иванов работата е много зле. И разбира се, черешката на тортата е разцеплението в ДПС. Това е нечувано. Конфликтът е много силен. Със сигурност има огромно напрежение там, коментира той.

Според мен в ДПС върви смяна на поколенията. По принцип това е нелегална организация. Това е затворена група, те не си вадят кирливите ризи на показ. Очевидно Пеевски смята, че ще победи. Той разчита, че ще може да е лидер на партията. Това не е преврат. Но ако хората не го искат, ако партията се разцепи, това ще е края на ДПС, посочи той.

В момента гледаме безпрецедентно нещо, което ще свърши много зле за България. Ако се развият някакви други етнически партии в тази общност, представяте ли си какво ще стане? Застрашаването на ДПС е застрашаване на етническия мир у нас, подчерта Райчев.

Оттук-нататък следва измитане на този политически елит и идването на следващия. Тази политическа система при сегашните условия може да прерастне в президентска република, което е най-лошия вариант за България, но не е невъзможно вече, посочи той. 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Села край Варна без вода в събота заради авария на водопровод
Дата: 06/07, 09:17

Големи опашки за Гърция
Дата: 06/07, 09:03

Имат ли пръст Илън Мъск, Маги Халваджиян и Иво Сиромахов в най-новото Криндж шоу на България
Дата: 06/07, 09:00

Нидерландия и Турция днес на Европейското по футбол
Дата: 06/07, 08:45

Натоварено е движението на границата с Румъния
Дата: 06/07, 08:30

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия