Във Варна никой не е разбрал, че бедственото положение изисква извънредни действия, оплака се Коцев


Дата: 15/09, 12:37

Кадър ФБ, Б. Коцев

Не са взети мерки за махането на наносите след обилния дъжд преди около седмица във Варна.

Ето какво съобщи кметът:

Тази сутрин обиколих града и особено най-засегнатия район от дъждовете - Приморски. Установих, че възстановяването на щетите от бурята върви бавно. Районните кметове имаха задача да възложат по най-бързия начин почистване на наноси от пътни артерии и ключови пространства, които пречат на движенето.

Тази сутрин установявам, че на много места в града това не е направено. Щели да започнат в понеделник. Явно никой не е разбрал, че обявяването на бедствено положение изисква извънредни и спешни действия. На пътищата и подходите към Виница, където ситуацията е най-тежка граждани са започнали сами да си чистят. Приветствам това, но там е нужна и механизирана техника.

В момента лично прозвънявам районните кметове и фирмите с техника, които да излязат още днес и почистят останалото. Недопустимо е да се чака уикенда, за да се започне работа. Районните кметове са тези, които познават всеки един проблем в техния район и насочват фирмите, когато има такива извънредни ситуации.

Важно е хората да знаят, че освен на голяма община, хората могат да разчитат и на районните кметства за съдействие. Важно и ние, голяма Община, да можем да разчитаме на тях - за повече контрол върху сметопочистването и поддръжката на градската среда. Ако районните кметства работят добре и ние ще се справим качествено. Неслучайно Варна е един от трите големи големи града в България, които имат районни кметства и работата е разпределена и между тях. Районните кметове се избират пряко от жителите на района и аз се надявам, че на предстоящите частични местни избори за район Одесос и район Приморски на 20 октомври варненци ще изберем достойни хора да ни представляват. И аз като кмет, и моята администрация, да работим в добър синхрон с тях.


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Катастрофа затруднява движението по АМ "Тракия", в посока Бургас
Дата: 18/09, 19:38

20% ръст на френските туристи във Варна през 2024 г.
Дата: 18/09, 19:32

Пожар избухна край благоевградско село
Дата: 18/09, 19:30

Тайнствено пристанище откриха в Созопол
Дата: 18/09, 19:28

Медиуми събра Ненчо Балабанов в „Сделка или не“
Дата: 18/09, 19:17

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия