Възрастен мъж с 4 апартамента задлъжня с 1,5 млн. лв. дни преди да почине


Дата: 18/10, 08:38

Кадър: Нова тв

Няколко месеца след кончината на 77-годишния художник Стефан Родев, който умира от инфаркт в дома си в София през февруари тази година, се появява предварителен договор, според който мъжът е продал всичките си имоти на софийска фирма, която по документи му е дала пари в брой. Родев не бил спазил, отново по документи, клауза по този договор, и фирмата го съди за неустойка от 1,5 милиона лева. "Интересното е, че когато се сключва този договор, начело на въпросната фирма е човек с проблеми с алкохола и без пари от Бухово", разказа Вероника Димитрова в студиото на "Здравей, България" по Нова тв.

Тя обясни, че целият  казус се решава от един Арбитражен съд. "Аз за две седмици не успях да открия жив човек от този Арбитражен съд. Той винаги е затворен. Той се намира до Централна автогара в София. Единственият телефон, оставен за връзка, е изключен. И се оказва, че членовете на Управителния съвет на този съд всъщност са криминално проявени. Един от тях е съден за опит за кражба на луканка", коментира репортер на Нова тв.

По думите ѝ "придобитите" имоти могат да бъдат пуснати за публична продан. "Има Изпълнителен лист. Възрастният мъж е осъден и след няколко дни умира. Той дори няма как да се защити", посочи Димитрова. 

77-годишният художник Стефан Родев оставя 4 апартамента в квартал "Подуяне", 1/2 идеална част от жилище на улица "Бистрица", където е живеел, и 1/2 идеална част от магазин на булевард "Васил Левски". Другата половина е на 81-годишната му сестра, която е негова единствена роднина и от години живее във Франция. Преди да почине за художника се грижи мъж от София, на когото възрастният мъж решава да завещае цялото си имущество. Поради опасения за сигурността си той не застава с лицето си пред камерата. "Той е глухоням още от раждането си. Помагах му за различни услуги. Здравословното му състояние не беше кой знае колко добро. И затова той ми беше дал пълномощно, за да мога да го представлявам в болници", разказа мъжът, грижил се за Стефан Родев. 

Въпреки че художникът умира на 2 февруари тази година, смъртният акт е издаден няколко месеца по-късно - на 14 юни. "Няма обяснение защо 4 месеца не беше издаден този смъртен акт. Един час, след като получихме документа, бяха наложени възбрани на всички имоти на починалия. Установих, че това са запори от съдия-изпълнител на всички имоти, които има. При съдия-изпълнителя някой е занесъл документи, с които има Изпълнителен лист, изваден срещу Стефан, на базата на арбитражно дело от месец януари", обяснява мъжът, грижил се за Стефан Родев.

От арбитражното дело става ясно, че на 23 януари тази година, или буквално дни преди художникът да почине, Софийски търговски арбитражен съд излиза с решение, че Стефан Родев трябва да плати 1,5 милиона лева неустойки на софийска фирма. Делото се твърди, че е образувано заради неспазена клауза по предварителен договор, според който възрастният мъж е продал всичките си имоти на фирма.

Целият репортаж във видеото:



Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



ТЕЦ "Бобов дол" ще плати 100 хиляди лева глоба за вредни емисии
Дата: 18/10, 11:36

Бум на измамите при "отпускане" на кредити, съобщиха от прокуратурата в Стара Загора
Дата: 18/10, 11:31

Бебе загина, а 65 души бяха спасени след потъване на мигрантска лодка край Франция
Дата: 18/10, 11:27

Щраусите в България пощуряха от сланата
Дата: 18/10, 11:25

Пият ли барманите постоянно зад бара или това е мит
Дата: 18/10, 11:23

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия