Израел крои голям план за България през главата на Турция


Дата: 16/05, 16:58

Пиксабей

Израел има план как да продължи да получава турски стоки и след забраната на Анкара за търговия с еврейската страна, съобщава турският информационен сайт Хаберлер, позовавайки се на публикация на израелския в. "Йедиот ахронот".

Планът предвижда износът да бъде осъществяван през трети страни, вероятно България и Румъния, без турските производители да знаят къде отива стоката им, посочва израелският вестник.

Както се твърди, този план бил подготвян от правителството на Бенямин Нетаняху, така че да се осигури продължаване на доставките на стоки от Турция. "Йедиот ахронот" цитира израелски представители, според които турските продукти могат да бъдат транспортирани до Израел и след забраната за търговия, наложена от Турция, през европейски страни, допълва БТА.

Израелската корабна компания "iShip Forwarding" обяви, че се обмисля временно решение, чрез което да бъде заобиколена забраната чрез създаване на нов логистичен маршрут, по който турските продукти да се транспортират първо до трети страни и след това до Израел. Това решение ще позволи на турските производители да продължат да доставят стоки за Израел, без да нарушават забраната и без да бъдат информирани, че именно Израел е крайният получател на продуктите.

Превозваческата компания не назова третата страна, през която ще преминават доставките, но израелският вестник предполага, че това може да са България и Румъния. Този транзит ще доведе до допълнителни разходи, но ще позволи продължаване на потока от стоки, отбелязва Хаберлер.

Анкара въведе забраната за търговия с Израел по-рано този месец. Турското Министерство на търговията обяви, че страната прекратява целия внос и износ с Израел заради „агресията му срещу Палестина в нарушение на международното право и правата на човека“.

Търговията на Турция с Израел възлиза на 9,58 милиарда долара, предаде Анадолската агенция.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Светлана Енчева – от мечта до реализиран интериорен дизайнер
Дата: 01/06, 06:00

Безплатни консултации на 08.06.2024 г. в София, с доц. д-р Салим Шентюрк, водещ специалист по неврохирургия
Дата: 01/06, 05:30

Бешикташ гледа към Десподов
Дата: 01/06, 05:00

Известният турски медикален онколог доц. д-р Айхан Мурат ще провежда безплатни консултации в София на 7 юни 2024 г.
Дата: 01/06, 04:10

Високи температури в събота
Дата: 01/06, 04:00

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия