70 километра в час хала помита част от България


Дата: 16/07, 21:50

Кадър: По-рано силна буря премина през Русенско и събори дървета

Бурите вече се разпадат, но вятърът се засилва на места.

Поривите достигат до 70 километра в час във Видинско и Монтана.

Ето какво пишат хората:

"В Монтана духа от 10 минути и вдигна целия пепел по неизмитите улици от общината"

"Имаше малко облаци, но бурите вече се разпаднаха напълно"

По-рано силна буря премина през Североизточна България.

Бурята, която се разрази този следобед в област Русе, доведе до значителни щети и временно прекъсване на електрозахранването в редица населени места. Областната администрация - Русе съобщава, че около 5000 души са останали без ток за кратко, но в момента техният брой е значително по-малък, благодарение на неуморната работа на аварийните екипи на „Електроразпределение Север“.

Силният вятър причини падане на дървета и затрудни движението
Бурята беше съпътствана от силен вятър, който доведе до падането на десетки дървета и пречупени клони в Русе и по републиканската пътна мрежа. Движението по направлението Русе – Бяла беше временно затруднено, като дървета паднаха в участъка между Две могили и Обретеник, както и по посока Екзарх Йосиф. Подобна ситуация се наблюдаваше и по пътя Русе – Силистра в участъка между Русе и Сливо поле, където водачите бяха принудени да навлизат в лентата за насрещно движение, за да заобиколят препятствията.

Обстановката в региона постепенно се нормализира. Областният управител Драгомир Драганов и неговият заместник Георги Георгиев са в постоянен контакт с всички институции, които имат отношение към възстановителните дейности. Добрата новина е, че няма пострадали и бедстващи хора, както и населени места без вода или телекомуникации. На територията на областта няма и поражения по инфраструктурата.

Най-голямо количество валежи в село Караманово
Според данни на Хидрометеорологичната станция най-голямо количество валежи е отчетено в село Караманово, община Ценово. За по-малко от 30 минути там са паднали 18 литра на квадратен метър. На места дъждът е бил придружен със силна и продължителна гръмотевична буря и шквал. Скоростта на вятъра е достигнала около 72 км./ч.

Предупреждения за нови бури и високи температури
За утре в Русенско отново е обявен червен код за опасно високи температури. Не са изключени и нови бури в следобедните часове, както и опасност от градушки.

Възстановителни дейности продължават
Аварийните екипи на „Електроразпределение Север“ продължават да работят неуморно за отстраняване на повредите и възстановяване на нормалното електрозахранване в засегнатите райони. Областната администрация - Русе призовава жителите на региона да бъдат внимателни и да следят метеорологичните прогнози и предупреждения, пише dunavmost.com.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



От "Телеграм" заявиха: Павел Дуров "няма какво да крие"
Дата: 26/08, 00:30

САЩ изпращат два самолетоносача в Близкия изток
Дата: 26/08, 00:15

Частично бедствено положение в Дупница
Дата: 26/08, 00:00

Анчелоти: Килиан ще започне да вкарва
Дата: 25/08, 23:45

Масов бой в столичния квартал "Дружба"
Дата: 25/08, 23:35

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия