Държавната агенция за закрила на детето подписа споразумение за сътрудничество с университет


Дата: 04/07, 17:50

Снимка Булфото, архив

Държавната агенция за закрила на детето и Софийския университет „Св. Климент Охридски" подписаха споразумение за сътрудничество. В него е записано, че двете институции ще си партнират в обмяната на опит и експертиза, също и в съвместна организация на мероприятия, свързани с децата и семейството, както и в областта на кариерното развитие, продължаваща квалификация и студентски практики и стажове, пише cross.bg.

„За Държавната агенция за закрила на детето сътрудничеството със Софийския университет е изключително важно. И досега винаги диалога и партньорството ни са били ползотворни, но днешното споразумение още повече ще надгради постигнатото между институциите ни. Предстоят ни много общи инициативи и съвместна работа", каза д-р Теодора Иванова, председател на Държавната агенция за закрила на детето

Ректорът на Софийския университет проф. д-р Георги Вълчев също изтъкна важността на споразумението на Алма матер и ДАЗД, като подчерта, че съвместните им дейности ще допринесат и за професионалната реализация на студентите.

В документа е записано, че двете институции ще си сътрудничат в реализирането и изпълнението на национални стратегии и програми, както и в разработването на проекти за развитие на политиките за закрила на деца и съпътстващите ги дейности.

Също така споразумението дава възможност експерти от ДАЗД да участват като преподаватели в учебни програми във Факултетa по педагогика. Ще бъде осъществявана и експертна дейност и сътрудничество от страна на академичната общност при провеждане на изследвания, анализи и оценки към ДАЗД. Друга цел на споразумението е и съвместно организиране на дейности за повишаване на професионалната квалификация на преподаватели и експерти чрез представяне на реални казуси и проблеми от практиката и оказване на помощ при тяхното решаване.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Задържаха пиян шофьор на бус в Разградско
Дата: 07/07, 11:19

Фенове гледат заедно мачовете от Евро 2024 в парк "Аспарухово"
Дата: 07/07, 11:19

Нов пожар във Варна: Гори блок
Дата: 07/07, 11:10

1 загинал и 22 ранени в катастрофи за изминалия ден у нас
Дата: 07/07, 11:01

Отлични са условията за туризъм в планините днес
Дата: 07/07, 10:55

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия