Франция: Не сме изпращали войници в Украйна


Дата: 06/05, 21:47

снимка Булфото

Франция отново отрече да е изпращала войници в Украйна, предаде АФП.

Министерството на външните работи на Франция излезе с този коментар днес в отговор на нова дезинформационна кампания.

"Не, Франция не е изпратила войски в #Украйна", се подчертава в публикацията в социалната мрежа "Екс". Министерството отчете, че "дезинформационните кампании за подкрепата на Франция за Украйна не отслабват".

От Ке д'Орсе споделиха две публикации, в които невярно се твърди, че подразделение от Френския чуждестранен легион, командвано от французин, се сражава на страната на украинските въоръжени сили.

В събота вестник "Ейжа Таймс" писа, че в Славянск са разположени войници от Трети пехотен полк от Френския чуждестранен легион. Според базираното в Хонконг англоезично издание на терен вече са 100 души, специалисти по артилерия и разузнаване, като е предвидено да бъдат изпратени общо 1500 войници, посочва АФП.

Публикацията, която не се позовава на никакви източници, беше споделена многократно в различни социални мрежи, особено на френски и английски език. Тя бе цитирана и от утвърдени медии като индийския сайт "Хиндустан Таймс".

В началото на този месец френският президент Еманюел Макрон повтори идеята си от февруари за евентуално разполагане на западни войски в Украйна, ако Русия постигне пробив на фронта и Киев поиска да бъдат изпратени военни.

Днес руският президент Владимир Путин в отговор на думите на Макрон и на министъра на външните работи на Великобритания Дейвид Камерън, който на свой ред каза, че Украйна може да използва британски оръжия за удари на руска територия, е наредил да бъдат проведени учения за използване на тактически ядрени бойни глави, съобщиха от Кремъл.

В началото на февруари френските власти обявиха, че са разкрили "структурирана и координирана" мрежа за разпространение на руска пропаганда в САЩ и Европа, припомня АФП.

На следващия месец френското министерство на въоръжените сили изобличи фалшив сайт, набиращ уж от негово име 200 хиляди французи да отидат да се сражават на страната на Украйна, предаде БТА.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Бивш министър: Раздаването на пари трябва да се комбинира с драстични реформи
Дата: 19/05, 13:32

Катето Евро изобличи Алек Ергена: Той е самозванец
Дата: 19/05, 13:30

Пълен обрат с Фицо
Дата: 19/05, 13:27

Този млад българин от София командва глобално Вайбър
Дата: 19/05, 13:23

Зрителите на БТВ се разделиха с Мария Силвестър и "Бригада нов дом"
Дата: 19/05, 13:16

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия