Илхан Андай: При следващи избори ДПС ще е още по-силна, но ще влязат и още една-две нови формации


Дата: 01/07, 08:57

Редактор: Юлия Георгиева, кадър Нова тв

Ако правителството не получи подкрепа, ще бъде интерпретирано като слабост на ГЕРБ. Бойко Борисов ако покаже, че иска да прави правителство като предложи премиер, но не успее, ще е слабост. Ако каже, че не иска да прави кабинет, пак ще е слабост. 

Това коментира пред Нова тв проф. Румяна Коларова, социолог.  

Такива проблеми има и в други страни на Европа. Така че не само у нас има криза. В Холандия е същото - либерали предлагат да правят кабинет с крайните. 

Хубаво е, че все още не сме го докарали до това, да трябва да се прави коалиция с "Възраждане". Това е оптимистичната новина. Но иначе разбира се, че за ГЕРБ и за Борисов е по-добре да направи правителство, защото властта поражда повече власт, а от неспособността да си на власт, да я задържиш, ти намалява властта, коментира Георги Лозанов.

ПП-ДБ бяха в сглобка с ГЕРБ, правиха, каквото правиха. Видя се, че електората не можа да приеме това и е ясно, че ПП-ДБ трябва да влезе отново в разговор с електората си, а не с други политически сили. ГЕРБ и Борисов имаха очаквания, че ПП-ДБ отново ще подадат ръка, коментира още той.

Основната тема в ДПС в момента е да има стабилно правителство на евроатлантическа основа. ДПС се надява, че Бойко Борисов е проумял, че има две възможности - да състави правителство или да се върви към избори. Но на следващи избори Борисов ще смъкне още повече резултата си, тъй като тогава биха влезли още една или две малки формации, които ще разчитат на този протест на избирателя. Така че аз съм оптимист, че ще има правителство. Сега, в началото на седмицата, политическите сили ще се държат като тартори на политически агитки, но в края на седмицата ще се кротнат и ще разсъждават като пациенти пред операционна зала (избори), защото всяка една партия ще понесе загуби при едни нови предсрочни парламентарни избори, коментира Илхан Андай.

Може би при избори ДПС ще има малко по-добри резултати и това е в резултат на това освобождаване на стари кадри, допълни Андай. 

 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Ето къде спират водата днес във Варна
Дата: 03/07, 07:56

Нов трус край Асеновград, земетресение и край Гоце Делчев
Дата: 03/07, 07:48

Аптекари от Бургас изясниха защо днес ще затворят в знак на протест
Дата: 03/07, 07:371 Коментар

НС гласува днес проектокабинета "Желязков"
Дата: 03/07, 07:301 Коментар

Ураганът "Берил" взе най-малко шест жертви на карибски острови
Дата: 03/07, 07:14

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия