Москов: Най-бедните обедняха с 30% за последните 3 години. Асен Василев е като прероден Румен Гечев


Дата: 26/04, 18:02

Редактор: Александър Дечев

Кадър: БТВ

Бившият здравен министър Петър Москов разкри причините за създаването на "Синя България".

"Синя България" е стремеж за обединение около прости неща - десни икономически решения, консервативни ценности, европейско бъдеще и гарантирана от Европа сигурност на България. Скъсване с ченгеджийницата. "Синя България" е обединение на всички, които могат да застанат зад този кратък сет от ценности и реални политки и могат да го защитят. Това е желание да излезем от този омагьосан кръг на противопоставяне, безнадежден, отвратителен, да го скъсаме и  България да има посока. За нас посоката е напред и надясно. Едно от задълженията да бъдеш в "Синя България" е, че сме оставили зад себе си споровете кой е бил по-син и кой по-десен. Загърбили сме ги, защото тези спорове унищожиха силата на дясното", каза той в предаването "Лице в лице" по БТВ.

След това Москов отправи остри критики към доскорошните управляващи партии.

"Нито един от ГЕРБ или ПП-ДБ не отговаря на нашите възгледи. Голямото достижение, за което двете крила на сглобката се хвалят, е така нареченото вдигане на доходите. Но нека да видим реалностите. Знаете ли кой последно най-много е вдигнал доходите ни - Жан Виденов. Всеки икономист ще ви каже, че това е факт. Сега 20 години по-късно това е някакъв кошмар. Асен Василев като един прероден Румен Гечев излиза и по същия начин тези хора знаят, мислят, убедени са, че ако вземат пари назаем и ги раздават като увеличение на заплатите, това е нещо добро. Те имат собствено мнозинство да го правят. Тук не е виновен персонално Асен Василев. Защото Борисов, Цонев от ДПС и Асен Василев излязоха и казаха, че тези параметри на финансова политика и този бюджет са най-хубавите за всички времена. Резултатът от всичкото това е 30 процента инфлация за три години, 20 милиарда нов дълг за 3 години. А 30 процента инфлация означава 30 процента обедняване. Те действат като социалисти, но всъщност това е антисоциална държава. Двете крила на сглобката носят заедно отговорността за това, което направиха. Инфлацията е данъка на най-бедните. Най-бедните са обеднели с 30 процента. Могат да ви говорят каквото искат социалистите от различните звена на сглобката. Но резултатът е следният - ние знаем, че ако днес влезем в магазина, с парите,с които сме си купували 6 месеца три кофички кисело мляко, сега ще си купим две. Тази политика води до реалното ни обедняване", категоричен бе той.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Хамас: Топката сега е в полето на Нетаняху
Дата: 08/05, 02:30

Владимир Чуков: Байдън щеше да загуби, ако изборите в САЩ бяха днес
Дата: 08/05, 01:49

Осъдиха служителка на мобилен оператор, присвоила над 70 000 лева
Дата: 08/05, 01:31

Разработиха нов вид витамини
Дата: 08/05, 01:30

Главчев: България ще продължи с подкрепата за Украйна
Дата: 08/05, 01:12

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия