Мирела Веселинова: Делото на Петя Банкова ще падне в съда и отново ще ни осъдят в Страсбург


Дата: 16/04, 20:15

Снимка Булфото, архив

Комисията за Нотариуса, контрабандата, която сега откриват българските депутати, делото за митниците, неразследваното изчезване на Пепи Еврото се превърнаха в предизборна кампания. Те са вече част от предизборната кампания.

Това коментира журналистът от "Капитал" Мирела Веселинова пред БНР.

"Най-страшното нещо е, че в тази конфигурация дейно участие взеха държавни институции и силови структури - ДАНС, прокуратура, КПКОНПИ и всякакви други институции. Те на практика работят в интерес на ГЕРБ и ДПС, които са основни кадровици там, и срещу техните политически опоненти ПП-ДБ. Цялата история около тези скандали е за това. На практика по делото срещу шефката на митниците и другите двама нищо не знаем, не знаем факти, знаем само обвинението. Днес по делото на Петя Банкова нищо не се случи, защото е дело за мерки, по същество не се гледа", каза Веселинова.

И допълни, че "към момента няма факти, че това е организирана престъпна група за контрабанда".

"По случая информацията изтича по медиите с политически цели. Контрабанда има безспорно в България и тя се контролира от службите. И това го казват бивши и настоящи управляващи и политици. Въпросът е защо? Ние имахме дело за източване на данни от НАП, какво стана? Нищо! Делото "Нексо" – нищо.

Проблемът е, че прокуратурата не дава изявления и информация, за да си направи човек обосновано заключение. Вместо това изтичат протоколи от разпити, снимки и какво казал свидетел. Такова изтичане на информация се прави, когато прокуратурата образува и води дело за политически цели срещу бизнеси и по поръчка", коментира Мирела Веселинова.

Тя е сигурна, че "това дело – Петя Банкова, ще падне в съда и ще сме свидетели на дело в Страсбург и отново ще ни осъдят".

"Това, което сега се прави, е злоупотреба с правомощия. Помните ли делото за опита за убийство на Пеевски. И колко дела, образувани гръмотевично, се сриват. Това са все политически дела", припомни журналистката.

И прогнозира, че комисията "Нотариуса" няма да си свърши работата, защото от ГЕРБ и ДПС не желаят да се продължи работата на тази комисия.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Страхотна къща с панорамна гледка към гр. Варна
Дата: 30/04, 02:40

Велики вторник! Добрите дела носят късмет цяла година
Дата: 30/04, 02:00

Много повече общуване в чужбина с A1 Roaming Revolution
Дата: 30/04, 01:50

Новооткрит 3D колаген задвижва ставите
Дата: 30/04, 01:40

НСИ: Населението на България продължава да намалява и да застарява
Дата: 30/04, 01:351 Коментар

Още новини
Спонсорирани връзки.

Коментари twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия