Политолог: Политическата система в момента е в ступор


Дата: 15/06, 12:21

Снимка Булфото, архив

Ротацията беше провалена, за да може ГЕРБ и ДПС да направят свое правителство. Формулата не е много ясна, но формулата на мнозинството е ясна - ГЕРБ и ДПС плюс вероятно ИТН. Това каза проф. Светослав Малинов - преподавател в Софийския университет и бивш евродепутат, в предаването „Тази събота" по бТВ.

Според него изненади могат да се очакват и от партия „Величие".

Правителството няма да бъде пряко отражение на партиите, но мнозинството, което ще го излъчи, ще бъде от тези три партии, смята Малинов. Големият губещ е ПП-ДБ, а големият печеливш - Делян Пеевски.

„Смисълът на тези избори беше да се засилят позициите на ДПС, за да може ПП-ДБ или да бъдат много слаб партньор в едно управление, или да ги няма никакви. Делян Пеевски и Бойко Борисов ще направят сериозен жест към избирателите на ИТН. Няма да ги тормозят с ярки политически фигури като министри. Дори там, където ще има хора от ГЕРБ, те няма да бъдат първите трима или четирима, които седят по пресконференциите", прогнозира Светослав Малинов.

Политологът Слави Василев заяви, че политическата система в момента е в ступор. Според него правителство ще бъде формирано и че третият участник в него ще бъде „Има такъв народ". „Обществото отхвърля политическото статукво, което остава безалтернативно. То ще бъде безалтернативно, докато не се яви някой, който да удари едно кроше на Борисов и Пеевски и да ги изпрати в нокдаун. Ако президентът не се включи в битката, Борисов, Пеевски, плюс някоя гарнитура - едно и също ще гледаме", коментира Василев.

PR експертът Нидал Алгафари припомни, че БСП е дала заявка, че ще подкрепи експертен кабинет, в който премиер няма да бъде Бойко Борисов.

Според него „Величие" биха могли да наклонят везната. „И ще дадат възможност на по-големите преговарящи от ГЕРБ да притиснат или ИТН, или „Величие", смята Алгафари.


 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Лукс на почти 2 хиляди години в България: До дни отварят най-богатия дворец у нас
Дата: 18/06, 16:28

България става почти като Дубай в следващите дни
Дата: 18/06, 16:22

Многодетен баща от Варна завършва изкачването на всички български планини този петък
Дата: 18/06, 16:20

Разработиха нов вид витамини
Дата: 18/06, 16:20

Футволеят се завръща на плажа във Варна
Дата: 18/06, 16:17

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия