Мария Силвестър: Нали разбирате как се чувствам от това?


Дата: 06/09, 20:15

Кадър ФБ

Водещата на "Нов дом" споделя емоционална история за гоблен, изработен от жена от Русе

Водещата на популярното предаване "Нов дом" Мария Силвестър сподели трогателна лична история, която докосна стотици хора в социалните мрежи. На 6 септември, деня, в който България отбелязва Съединението, тя разказа за неочакван подарък, изпълнен с дълбок смисъл и човечност, предаде Дунав мост.

„Кога за последно получихте истинско писмо или подарък, направен специално за вас?“ – започва публикацията си Силвестър, задавайки въпрос, който ни връща към отдавна забравени традиции и жестове. На този значим ден, тя решава да сподели с последователите си своя опит с една изключително емоционална ситуация.

Мария разказва за гоблен, който е получила като подарък от жена, която никога не е срещала. Историята зад него обаче е толкова силна, че дълбоко я разтърсва. Авторката на гоблена, Лиляна Борисова от Русе, е била голям почитател на предаването "Бригада Нов дом". Борисова, починала на 86 години, е прекарала последните дни от живота си, шиейки този гоблен с мисълта за Мария и каузата на предаването.

„Нали разбирате как се чувствам от това? Колко хиляди мисли нахлуха в главата ми и как замръзнах, спрях, смирих се… от този акт на Чистото Намерение на една непозната жена“, споделя Силвестър.

Подаръкът е предаден на Мария от приятелка на покойната Лиляна, която, чрез своята внучка, успява да се свърже с водещата в социалните мрежи. Силвестър не крие емоциите си и благодари на жените, които се притеснявали, че може да я обезпокоят с този жест. „Обратното е, просълзихте ме“, признава тя.

В този ден, Силвестър решава да разкаже тази история неслучайно. Тя вижда връзка между Съединението и тези малки, но значими жестове на доброта и признателност. „Съединението понякога се изразява и в подобни жестове. Това е обединяване на паметта за важните неща. За Доброто, за Чистото“, пише тя.

Мария Силвестър завършва публикацията с обещание да покаже този гоблен на своите последователи в социалните мрежи. „Във Фейсбук, където напоследък виждаме всичко друго, освен чистота и творчество“, добавя тя с известна горчивина, но и с искрена надежда да върне фокуса към стойностните неща в живота.

Гобленът, който представя избродирана къща, носи послание за времето и стойността на човешките взаимоотношения. За Мария Силвестър този дар има дълбок смисъл и символика, които я карат да се замисли върху значението на думата "благодарност" – нещо, което според нея, сме започнали да забравяме. „А не трябва“, категорично заявява тя.

Силвестър отдава почит на Лиляна Борисова, наричайки я "Велика" и благодарейки ѝ за този последен творчески жест, който ще остане завинаги в сърцето на водещата.

Това е история за доброта, творчество и уважение – нещо, което все по-често липсва в нашия забързан свят.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



26-годишна топ моделка е в болница след прием на Оземпик
Дата: 16/09, 12:31

Зрителите забеляхаза нещо странно с Годжи в "Коя е тази песен?" по БТВ
Дата: 16/09, 12:26

На първия учебен ден Коцев призна: И на мен ми е първа учебна година като кмет
Дата: 16/09, 12:16

Министър Цоков за телефоните в училище: Има си ясни текстове и наредби
Дата: 16/09, 12:15

Част от Тополи и Виница днес са без вода
Дата: 16/09, 12:13

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия