Мъж от Коня разказа от първо лице за силното земетресение в Турция


Дата: 06/02, 08:04

Редактор: Александър Дечев

Кадър: БТВ

Силно земетресение с магнитуд 7,8 по Рихтер разлюля Турция тази нощ. На този етап се съобщава за поне 90 загинали и много разрушения. В БТВ се включи Сали Йълдъз от град Коня, който разказа от първо лице за ужаса.

"Към 4,17 ч., въпреки че се намираме на над 500 километра от епицентъра, усетихме здрав трус и се събудихме цялото семейство. Аз преди това съм живял в град Коджаели и бях изживял голямото земетресение 7,4. Усетихме, че това не е нормално земетресение, а е по-голямо. Веднага пуснахме телевизора и видяхме. Първо съобщиха за 7,6 по Рихтер, после казаха 7,4. Веднага разбрахме, че ще има много жертви, за съжаление. Разбира се, че е силно най-много по това, че преди земетресението се чува шум под земята. Това е най-ярката разлика с другите земетресения. Ние ясно чухме това и като видяхме, че вратите се клатят и полилеите се люлеят, веднага стана ясно, че става въпрос за голямо земетресение", разказа той.

"Хората по телевизията казват, че има буквално срутени, напълно разрушени сгради. От там може да се разбере, че жертвите няма да са малко, за съжаление. 

Земетресението засяга най-малко 10 областни града. В седем от тях се съобщава за срутени сгради. По-късно ще стане ясно къде е най-лошо положението.

Властите казват на хората да не влизат в сградите. Голям проблем е, че има сериозни задръствания. Хората панически се качват на колите си и искат да излязат от града. Това много затруднява линейките, пожарните и Гражданска защита да се доберат веднага до мястото на срутените сгради", добави Йолдъз. 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



24 април - Световен ден за защита на лабораторните животни
Дата: 24/04, 00:16

Емрах отпадна от "Денсинг старс", гаджето на Мария Бакалова продължава
Дата: 23/04, 23:52

Пиян се обърна тази вечер с трактор край Разград
Дата: 23/04, 23:38

В Разград дадоха 2 години затвор на мъж за кражба на колело и ползване на чужди банкови карти
Дата: 23/04, 23:04

Ново реактивно гориво подкарва простатата
Дата: 23/04, 23:00

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия