Работник загина при инцидент край Гърмен


Дата: 29/07, 23:20

снимка: Булфото,архив

47-годишен мъж загуби живота си в цех за преработка на скални материали в село Долно Дряново, община Гърмен. Мъжът, чиято самоличност не е разкрита, е загинал след като е бил прегазен от мотокар. Инцидентът се е случил при ремонт на машината, която внезапно е тръгнала, което е довело до фаталния изход, предава dunavmost.com.

Сигналът за инцидента е подаден към Инспекция по труда - Благоевград в ранните часове на деня. Директорът на инспекцията, Славянка Симитчийска, потвърди, че към момента се извършва разследване на място, за да се установят точните обстоятелства около злополуката. Първоначалната информация сочи, че загиналият е брат на собственика на цеха.

Директорът на Многопрофилната болница за активно лечение „Иван Скендеров“ в Гоце Делчев, д-р Петър Филибев, съобщи, че пострадалият е бил транспортиран към болницата с тежка политравма. Въпреки усилията на медицинския екип, мъжът е починал по пътя към болница в София.

Според предварителните данни, причината за злополуката може да е свързана с технически проблем в мотокара, който е довел до неговото неочаквано стартиране. Инспекторите от Инспекция по труда ще продължат разследването, като ще бъдат проведени разговори със свидетели и ще се анализират техническите данни на машината.

Този инцидент отново напомня за важността на спазването на правилата за безопасност на работното място, особено при работа с тежка техника. Инспекцията по труда ще извърши допълнителни проверки в цеха, за да се увери, че всички изисквания за безопасност са спазени и за да се предотвратят подобни инциденти в бъдеще.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Утре линия 409 на градския транспорт във Варна с маршрутни промени
Дата: 08/09, 18:49

Гори заводът на "Лада" в Толиати
Дата: 08/09, 18:46

Сняг до дни в България и 100 литра на квадрат дъжд на места, обявиха синоптиците любители
Дата: 08/09, 18:41

Червеният пират: Ще замина за Западна Европа, не искам да живея тук
Дата: 08/09, 18:361 Коментар

Магистрала "Тракия" стана като експреса на БДЖ
Дата: 08/09, 18:28

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия