Плевнелиев: ДБ сгреши с обединението с ПП. Борисов показа, че е готов на компломиси


Дата: 06/02, 08:54

Редактор: Александър Дечев

Кадър: БТВ

"Шанс за съставяне на правителства винаги има. Но за съжаление в последно време ги пропиляваме, въртим се в кръг". Това заяви в сутрешния блок на БТВ президентът на България в периода 2012 - 2017 г. Росен Плевнелиев.

"Мъдрият български народ не бива да го подценяваме. Особено умерените българи. Слагам и себе си в тази категория. Има милиони умерени българи. В момента виждаме, че подготовката за изборите е сблъсък между два блока, малко като "Левски" срещу ЦСКА. Умерените българи ще накажат този сблъсък на тези избори. И всички, които си правят сметката да имат много тежка антикампания, отново с компромати, ще останат излъгани. В политиката 1 плюс 1 никога не е 2. Има голяма вероятност в този случай за единия от блоковете 1 плюс 1 да се окаже 1. Много ми се искаше да я има тази алтернатива, която да помогне да се състави правителство. Както аз, така и милиони българи, ние искаме да има правителство след 2 април. За съжаление това, което се случва с обединението на "Продължаваме промяната" и "Демократична България" ни отдалечава, а не ни приближава до тази цел. Този сблъсък на двата блока за мен е голяма трагедия и голяма драма. Това са две евроатлантически структури, които са в братоубийствена война помежду си", добави Плевнелиев.

"Според мен, "Демократична България" допускат голяма грешка, влизайки в това обединение. Те трябваше да останат отстрани. Защото това щеше да вдигне шансовете България да има правителство. Второ, щяха те да имат по-висок резултат. На всички ни е ясно, че ПП като една ляво-популистка партия, върви надолу. Този тренд много трудно се обръща. Практически в момента ДБ спасяват ПП. Ние всички виждаме и рейтингите. Например Кирил Петков и Асен Василев - такова чуно не е имало. Дори Виденов, когато е падал, не е имал такъв отрицателен рейтинг. От 70 и кусур. Това означава, че голяма част от българите имат едно отрицателно отношение към Кирил и Асен. За съжаление те си го постигнаха сами с огромните грешки, които направиха", смята президентът.

"Борисов направи много умен ход, отивайки на лидерската среща по покана на БСП, за да покаже на целия български народ, че е готов на компромиси, разговори, така че ГЕРБ да застане от страната на правилната страна на историята. Това не означава коалиция на ГЕРБ с БСП, което няма как да стане. Но означава усилие да се направи разговор за съставяне на правителство. А това, че Кирил и Асен отказаха разговор с хора като мен и Соломон Паси, наистина за нас беше шокиращо. Така няма как да вървим напред. Кирил и Асен ни водят към мача "Левски" - ЦСКА. Но да не се окаже накрая, че шампионът ще се окаже Лудогорец", добави Плевнелиев.

"За съжаление ние сме в ситуация, в която вече трета година русофили и техни кадри плюс президента с неговите агенти на ДС отзад взеха цялата държава. Това не е добре за българската държава. Ние стоим разкрачени геополитически. На всяка цена трябва да има правителство. Най-кошмарният сценарий за България е избори отново, комбинация с местните избори, два референдума, всеки от тях противоконституционен и антиевропейски и евентуално от там промяна на конституционната уредба с лелеяната от Путин и неговите васали в България президентска република. Тогава българският елит, който се провали в съставянето на правителството на 2 април, или ще ходи на барикадите или ще се изнася в чужбина. Единственият начин да не се стигне до този тотален провал на България в европейското си развитие, е да има правителство", категоричен е той.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Варненец на 23 години е с опасност за живота след скок от Аспаруховия мост
Дата: 23/04, 11:05

В Германия побесняха: Русия обяви хуманиста Кант за "руския трофей, като цялата Калининградска област"
Дата: 23/04, 10:59

Христова за минималната заплата: Хората на Запад често работят на повече от едно място
Дата: 23/04, 10:54

Властите в Чечня пуснаха клип с Рамзан Кадиров, за да разсеят слуховете за здравето му
Дата: 23/04, 10:42

Щур коментар при Гала: Дженифър Лопес е БСП-то на шоубизнеса
Дата: 23/04, 10:42

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия