Братът на изчезналия Емил вече мисли, че може да е отвлечен и държан някъде 


Дата: 06/02, 09:18

Редактор: Александър Дечев

Кадър: БТВ

Продължава издирването на Емил Боев, който изчезна покрай фестивала Сурва и се издирва вече девет дни. Брат му Мартин Боев говори пред БТВ за случващото се до момента и надеждите за откриването на 25-годишния софиянец.

"Идеята ми е да не оставя случая да изстине. Нямаме много следи. Единственото, на което мога да се надявам на този етап е, че могат по-сериозни полицейски сили да разгледат случая като нещо, че Емил не по собствена воля е изчезнал. Ние доброволците вече осми ден започнахме да изриваме целия Перник, всичките му покрайнини. Обхождахме с кучета, с термокамери, дронове. Три километра радиус сме обходили около последното място, на което е видян", каза той.

"Значи вие вървите към становище, че не е загубил се някъде търсещ свя път човек, а по-скоро за някакво посегателство и евентуално криминален случай", попита го водещият на сутрешния блок на БТВ Златимир Йочев.

"Да. Просто нямам какво друго да приема, при положение, че толкова усилия, толкова мъки минаха всички да го намерим. Няма как да се е изпарил. Имам достатъчно сведения от свидетели, имам телефона му, имам съобщенията му. Момчето просто е искало да се прибере. Няма случай, където е искал да се изолира, или да направи нещо на себе си. Моята логика е, че е останал сам в 4 ч. сутринта. Пили са на фестивала. Нямал е свой човек. Звънял е на хора от Перник. Приятелката му, на която е звънял три пъти, е била от Перник  Звъни на приятеля си, студено му е, изплашен е. 2-3 пъти да е ходил в Перник досега. По последни данни са имали уговорка с неговия приятел да отидат в къща, да спят там, на негови познати, които е срещнал същата вечер. Единствено си представям, че си е помислил, че неговият приятел е вече там. След като не го е намерил, е тръгнал да го търси. От камерите се вижда, че момчето е прекосявало целия град в търсене на нещо. Единственото, което не ми се вписва, е, че не го виждам на други камери освен двете. Отива в покрайнините на града, търси нещо. Вижда се, че е изплашен, че му е много зле. След това няма кадри от връщането му. Никъде. Все едно се е изпарил. Няма го и не мога да си обясня защо го няма. Въпреки всички усилия, въпреки цялата помощ на Перник, на водолази, които го търсиха в реката. Всеки ден чакаме лоша новина, и въпреки това никой не го вижда и това води до полудяване. Стоим със семейството ми и се чудим. През 15 минути си звъним, за... от кошмарни до по-кошмарни сценарии. Представям си го в някакво мазе, сам, гладен, търсещ, викащ. Всичко може да си представи човек на тези дни", сподели болката си братът.

"Истината е, че ние с доброволците ще продължим колкото сили им останат. Вече има и хора, които имат проблеми с работата си. Искам да се обърна към който може да се заеме с този случай. Който може да е по-голям специалист от нас. Не искаме да притесняваме пернишките граждани повече. Искаме да се направи по начин, по който ако нещо такова е станало, моментално да може да се намери Емил. Не знам кои са институциите, аз съм просто един човек, който работи в офис. Моят апел е хора, които могат и разбират от това нещо, да се включат. Наистина моля. Нямам опция, безсилен съм пред тази ситуация. Освен да обхождам и да гледам камери. Но това не са достатъчни неща. Признавам пред всички, че моите усилия явно не са достатъчни", завърши Мартин Боев.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Ново реактивно гориво подкарва простатата
Дата: 25/04, 05:10

Кои са изследванията за коклюш и къде да ги направим?
Дата: 25/04, 05:10

Бойко Борисов помогна за първото място Витоша в Югозапада при ветераните
Дата: 25/04, 05:00

Единствената солна капсула във Варна е в Холистичен център Body Mind Spirit. Помага за дихателни проблеми, алергии и др.
Дата: 25/04, 04:40

Облаци и по-ниски температури в четвъртък
Дата: 25/04, 04:00

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия