Нетаняху направил в 12 без 5 големи промени в сделката за заложниците


Дата: 04/09, 23:30

Снимка уикипедия, Avi Ohayon

От наскоро разкрит документ, който публикува The Times of Israel, става ясно, че премиерът на Израел - Бенямин Нетаняху - е направил големи промени в сделката за заложници, която е била видяна и подкрепена от Съединените щати.

От копие на предложението, представено на 27 юли, става ясно, че Нетаняху е искал да има постоянно присъствие на израелските отбранителни сили по така наречения Филаделфийски коридор. Той е променил и планове, свързани с Рафах.

Снимки на страници от документа, за който се твърди, че е довел до промяна в предложеното споразумение за освобождаването на заложниците и за прекратяването на огъня, и който е бил представен от премиера Бенямин Нетаняху на 27 юли, бяха публикувани от новинарския сайт Ynet във вторник, предава news.bg. 

Публикуваният материал, който включва карти, списъци с имена на заложниците, откъси от текста на английски и на иврит, дава възможност да се видят разликите между израелското предложение от 27 май, направено публично достояние и от страна на американския президент на САЩ Джо Байдън, и промените, внесени от израелския премиер два месеца по-късно, включително с искането му за постоянно израелско присъствие по Филаделфийския коридор.

На 7 юли Нетаняху представи на израелския екип, преговарящ с палестинците, държащи заложнициге, списък с четирите му условия, които не подлежат на обсъждане и които трябва да бъдат изпълнени, за да може Израел да продължи напред с подкрепяното от САЩ предложение.

Сред исканията е включено условието Израел да държи под свой контрол Филаделфийския коридор, който минава по границата между Газа и Египет, както и коридора Нецарим и граничния пункт Рафах.

В същото време обаче израелският премиер продължава да настоява, че не е добавил нищо към предложената сделка за заложниците и просто е изяснил условията, които вече са били изложени. Според Ynet обаче има изменена версия, известна като "разясняващ документ"и наречена "Очертанията на Нетаняху".Предложението от 27 май гласи, че до седмия ден от първата фаза на сделката "израелските сили ще се изтеглят напълно от улица Рашид на изток до улица Салах ад-Дин и през това време трябва да бъде извършено и пълното демонтиране на военните съоръжения и инсталации в района, след което трябва да започне завръщането на вътрешно разселените лица по местоживеене, като те обаче не трябва да носят оръжия. На следващо място е вписано свободното движение на населението във всички райони на ивицата Газа."



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



С нови таблети, раници, тетрадки и помагала от А1 270 деца от приемни семейства започнаха новата учебна година
Дата: 16/09, 00:00

Проблемите с простатата не са присъда
Дата: 16/09, 00:00

"Силните" са четвъртото племе в "Игри на волята"
Дата: 15/09, 23:45

Арестуван е заподозрян за стрелбата в близост до Тръмп
Дата: 15/09, 23:25

Учебен център "Клуб Трийхаус" обявява прием за следобедна занималня през учебната 2024/2025
Дата: 15/09, 23:20

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия