Незаконно сметище пламна в Пловдив


Дата: 16/10, 23:51

илюстация: Булфото

Незаконно сметище в близост до квартал "Прослав" в Пловдив се превърна в огнено бедствие днес, съобщиха от Областната администрация - Пловдив. Инцидентът предизвика бърза реакция от страна на противопожарните служби, които в момента работят усилено за овладяване на ситуацията.

Според първоначалната информация, огънят е обхванал предимно строителни отпадъци на площ между 3 и 4 декара. Главен инспектор Димитър Бришимов, началник на Аварийно-спасителния отряд към Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" (РДПБЗН) - Пловдив, който ръководи операцията на място, потвърди, че пожарът е ограничен.

Въпреки мащаба на пожара, ситуацията изглежда под контрол от екологична гледна точка. Замервания, извършени от пожарната служба, не показват наличие на вредни вещества във въздуха в близките населени места. Инспектор Бришимов коментира за Българската телеграфна агенция (БТА):

"Огънят е локализиран, но на места тлеят огнища. Вятърът е силен, духа на запад и в близките села в тази посока може да се усети миризма на дим, но няма опасност за хората."

Пожарникарите продължават да работят усилено за пълното потушаване на пожара. Ситуацията се следи отблизо от местните власти и службите за спешно реагиране.


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Пиян и без книжка даде 300 лева на полицаи
Дата: 17/10, 01:30

Главчев участва в Среща на върха между Европейския съюз и Съвета за сътрудничество в Персийския залив
Дата: 17/10, 01:01

Хитачи - Премиум хладилници произведени от японски инженери
Дата: 17/10, 01:00

Силно земетресение в Афганистан
Дата: 17/10, 00:46

Как се прави здраво сърце?
Дата: 17/10, 00:30

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия