ППДБ пак готови да пристанат на ГЕРБ и ДПС само при едно условие


Дата: 26/04, 09:16

Кадър БТВ

Коалиция между ПП-ДБ и ГЕРБ след изборите ще е възможна, ако се подпише споразумение с конкретни срокове за реформи и двете партии се придържат към тях. Това даде да се разбере ексшефката на кабинета на Кирил Петков Лена Бориславова.

Ако Борисов поеме ангажимент за програми и всеки ден го спазва, и имаме независими конкурси, което е най-големият негов и на Пеевски страх, тогава можем да работим, каза тя пред bTV.

В момента имаме ясен проект на следващи стъпки, които трябва да се извървят, и всеки, който може да го направи, ще може да работи с нас. Пеевски вече доказа, че не е готов, подчерта Бориславова.

Единственото, което подценихме, е обстоятелството, че влязохме в сглобка с ГЕРБ, но не оценихме колко зависими са те от ДПС. Шефът на ГЕРБ е Делян Пеевски, настоя тя.

Отстраняването на г-н Желязков няма нищо общо с неговата личност като човек. Преди 9 месеца неговата личност бе приемлива за ротационен председател на парламента, той не подаде оставка на 6 март, но дори това не е проблем. В абсолютно нарушение на правилата той позволи НЗОК да премине в ръцете на г-н Мавров. Той изпълни заръката на Пеевски и Борисов. За Мавров е публично известно, че има преписки в ДАНС и прокуратурата. Всеки опит за реформа на НЗОК е саботиран, категорична бе Бориславова.

В момента в който се разпадна сглобката, Желязков започна да действа като абсолютен заложник на ГЕРБ и ДПС. Той свика комисия за Турски поток, но не промени дневния ред, за да изслуша бившият шеф на касата. Не може такива действия да остават без последствия, затова и сезираме конституционния съд. Използваме всички лостове на демокрацията, обясни тя.

Знам, че ще се опитват да ни обвиняват, че сме влезли в договорки с "Възраждане", но нас няма да ни видите като Десислава Атанасова да се караме на групата им, нито като г-н Костадин Ангелов, който даваше инструкции на техни депутати как да гласуват. Предложението за свалянето на Желязков бе подписано от ПП-ДБ, решението на останалите партии да го подкрепят, си е тяхно самостоятелно, продължи Бориславова.

ГЕРБ не може да отстраняват легитимно избран шеф на НЗОК и за това да няма последствия, мотивира решението на ПП-ДБ за сваляне на Желязков тя.

 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Евростат: Цените на стоките в ЕС продължават да падат
Дата: 06/05, 14:45

Зрителите бесни: Нож в гърба получи най-харесваната двойка в "Един за друг"
Дата: 06/05, 14:44

"Република": НАТО влиза в Украйна при едно от тези условия
Дата: 06/05, 14:401 Коментар

Мария Силвестър мина границите в БТВ и Деси Стоянова не издържа
Дата: 06/05, 14:37

Съседка на България създаде една от най-мощните армии в света
Дата: 06/05, 14:301 Коментар

Още новини
Спонсорирани връзки.

Коментари twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия