Българи завързали 76-годишна жена с телефонни кабели и я ограбили в Австрия


Дата: 30/08, 21:44

Пиксабей

Трима българи са обвинени за грабеж в Австрия. Българите, които са криминално проявени, са завързали възрастна жена с телефонни кабели и са задигнали пари и ценности от дома ѝ, предава APA, цитирана от БТА.

Разследващите от криминалната полиция на провинция Долна Австрия и Федералната криминална полиция са разкрили случай на домова кражба, извършена на 23 февруари в Унтертулнербах в община Тулнербах (окръг Санкт Пьолтен). По време на нападението 76-годишна жена е била тежко малтретирана. Две от трите лица, участвали в нападението, са екстрадирани от България. Те също са задържани в Санкт Пьолтен, както и още един българин във връзка с кражба с взлом в Баден, съобщи в петък полицията в Мьодлинг.

По време на нахлуването в дома са се появили двама извършители. След като разбили вратата на вътрешния двор и проникнали вътре, мъжете надвили 76-годишната жена, която живеела сама в къщата, а след това завили плат и пердета около главата ѝ. След това жената, която според Щефан Пфандлер, ръководител на Службата за криминални разследвания на провинция Долна Австрия, вече трудно дишала, била вързана за ръцете и краката с телефонен кабел.

Извършителите останали на място около час. Те претърсили всички стаи за пари и ценности и разбили шкаф за оръжие, използван като сейф, който изтръгнали от пода. Грабежът от пари в брой, златни монети и бижута бил на стойност средно петцифрена сума в евро.

Според Пфандлер жертвата, която била оставена безпомощна, била намерена случайно от познати едва след повече от 20 часа. По време на нападението, което е оценено от експерта като особено мъчително, 76-годишната жена е получила множество сериозни наранявания на ръцете, краката и гърба, както и сърдечна дисфункция, дължаща се на часовете на продължително задържане. Това е било "отвратително деяние", заяви Пфандлер. Жертвата все още страда от последствията.

Разследванията и издирванията в страната и в чужбина, включително анализът на доказателствата и видеозаписите от Държавната криминална служба и международната кореспонденция, инициирана от Федералната криминална служба с властите и службите за връзка в Германия, България, Румъния, Сърбия и Унгария, са довели до идентифицирането на трима български граждани на възраст 35, 39 и 40 години със съответни криминални досиета като основни заподозрени. И тримата заподозрени вече са се явявали в полицията в родината си, както и в няколко други европейски държави, и са класифицирани като "пътуващи извършители на престъпления". Според информацията, публикувана в петък, 39-годишният мъж, чието местонахождение все още не е известно, има 28 предишни присъди в няколко европейски държави - от грабеж, кражба и нападение до опит за убийство.

Въз основа на доказателствата от местопрестъплението този мъж е осъден и за кражба с взлом през нощта на 3 февруари в жилищна сграда в Баден.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



НИМХ обяви къде ще вали сняг в неделя
Дата: 14/09, 17:40

Асен Василев: Борисов даде Пеевски на "Магнитски"
Дата: 14/09, 17:39

Експерт от конкурса във Варна: През последните години се говори и за електрификация на ретро автомобилите
Дата: 14/09, 17:32

Страх от новата трагедия вдигна на протест жителите на Елин Пелин
Дата: 14/09, 17:25

Нов проект на Комфорт ООД – жилищен комплекс Кабакум Плаза на метри от плаж Кабакум във Варна
Дата: 14/09, 17:20

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия