Израелската армия потвърди, че е убила лидера на "Хамас" в Ливан


Дата: 30/09, 16:02

Кадър: bTV

Израелската армия днес потвърди, че през нощта е "елиминирала" лидера на палестинското движение "Хамас" в Ливан, където силите ѝ извършват операции срещу ливанската въоръжена групировка "Хизбула", предаде Ройтерс.

През нощта армията "атакува и елиминира терориста Фатех Шериф, началник на ливанския клон на терористичната организация "Хамас", съобщиха в изявление израелските въоръжени сили и добавиха, че той е бил "отговорен за координирането на терористичните действия на "Хамас" в Ливан с агенти на "Хизбула".

"Той, освен това, е отговорен за опитите за набиране на агенти и осигуряване на оръжие за "Хамас" в Ливан", се казва още в изявлението и се посочва, че армията и Шин Бет ( агенцията за вътрешна сигурност на Израел) продължават да "действат срещу всеки, който представлява заплаха за гражданите на държавата Израел".

По-рано днес в свое изявление "Хамас" каза, че лидерът на организацията в Ливан – Фатех Шериф Абу ел Амин, който е и член на ръководството на движението в чужбина, е бил убит при удар по дома му в палестинския бежански лагер "Ал Бас", в южната част на Ливан.

Според ливанската новинарска агенция АНИ въздушният удар срещу "Ал Бас", близо до град Тир, е първият по рода си срещу този бежански лагер.  

Фатех Шериф е бил и служител на Агенция за подпомагане на палестинските бежанци и трудоустрояването им (УНРВА), но според Агенцията през последните месеци е бил пуснат в административен отпуск, отбелязва БТА.

"Фатах аш Шариф беше служител на УНРВА, който беше пуснат в неплатен административен отпуск през март и беше разследван след твърдения, получени от УНРВА относно политическите му дейности", се казва в изявление на Агенцията на ООН до АФП.

"През деня той е бил председател на учителския съюз на УНРВА, а през нощта е бил ръководител на "Хамас" в Ливан", каза пред АФП говорител на израелската армия.


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



През есента нараства вероятността от заразяване с трихинелоза, предупреждават от РЗИ-Добрич
Дата: 30/09, 18:27

Светослав Иванов разкри как конфликтът в Близкия изток може да се задълбочи
Дата: 30/09, 18:13

Полицията в Добрич издирва трима мъже, държали се непристойно в Градския парк на града
Дата: 30/09, 18:11

На 1 октомври имен ден имат две библейски имена значещи "благодат от Бог"
Дата: 30/09, 18:00

Павел Попов към участниците в Националния младежки форум: Не бягайте от политиката, а се старайте вашите проблеми да стават проблеми на политическите партии
Дата: 30/09, 17:59

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия