Калин Стоянов: Пожарът в Гърция върви към нашата граница


Дата: 22/07, 19:33

снимка булфото, архив
Министър Калин Стоянов информира, че част от силите и средствата, борили се със стихията в Ямболско, ще бъдат предислоцирани в района на пожара на българо-гръцката граница.

„Пожарът на територията на селата Воден, Крайново и Странджа е овладян и локализиран. За недопускане на възпламеняване на място денонощно ще има екипи със служители на ГДПБЗН, горските стопанства и гранични полицаи“, съобщи министърът на вътрешните работи, пише БТА.

Междувременно тече процесът и по осигуряване на временен подслон на хората във Воден, загубили къщите си. Фургоните, пригодени за живеене, пристигат поетапно от цялата страна, като към момента се работи по заравняване на терени, съгласуване с ВиК и електроразпределителното дружество, както и обзавеждане с хладилници, телевизори, печки и други уреди.

"Лошата новина е, че на Българо-гръцката граница ситуацията не е никак цветуща. От няколко дни знаем, че на територията на Гърция бушува пожар, който бавно, но сигурно върви към нашата граница", каза Стоянов, че "фронтът на този пожар, който ние видяхме, е на не по-малко от 15 км" и на километър от граничната бразда.

„Огънят се развива в силно пресечена местност, колегите от гръцка страна работят само с летателни машини“, обясни министър Стоянов. След като се запозна с последното развитие на ситуацията при облитане с хеликоптер на ГД „Гранична полиция“, той информира че е направена необходимата подготовка от наша страна:

„Част от силите и средствата, които се бориха със стихията в Ямболско, включително чешките хеликоптери и испанските самолети, ще бъдат предислоцирани в района на границата. Успоредно с това служители от Държавните горски стопанства в Сандански и Петрич са изградили сериозни просеки, с които разчитаме да предотвратим прехвърлянето на огъня“.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Джо Байдън и Киър Стармър ще се срещнат на 13 септември
Дата: 06/09, 23:28

Най-тънкият сгъваем смартфон в света HONOR Magic V3 е наличен за предварителни поръчки от А1
Дата: 06/09, 23:20

Времето се обръща в събота
Дата: 06/09, 23:12

Много загинали при пожар в училищно общежитие в Кения
Дата: 06/09, 22:50

Блъснаха дете с колело на кръстовище във Варна, колелото е под рейса
Дата: 06/09, 22:40

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия