Какво щеше да каже Гунди? Голям резил за "Левски" насред Герена


Дата: 25/10, 21:57

Булфото

Отборът на Берое победи Левски с 2:0 насред "Герена" в мач от 13-тия кръг на efbet Лига. Головете за заралии паднаха през второто полувреме, а техни автори станаха Хуанка Пинеда и Сантиаго Годой, предаде "Топ Спорт".

През първата част Левски беше по-добрият отбор на терена, но вратарят на Берое спаси опасни удари на Колев, Сангаре и Ел Джемили. 

Второто полувреме обаче беше изиграно много хитро от играчите на Хосу Урибе и те нанесоха два безответни удара. Хуанка Пинеда разпечата "синята" врата в 63-та минута, а Кошмара Сантиаго Годой оформи крайното 0:2 шест минути преди края.

Така Левски остава на 3-то място в класирането и е с равни точки с Ботев (Пловдив), но "канарчетата" имат мач по-малко. Лудогорец има 3 пункта аванс пред двата тима, а "орлите" имат и два мача пасив.

Двубоят на стадион "Виваком Арена - Георги Аспарухов" започна с динамични атаки на левскарите към вратата на Берое, но защитата на старозагорци действаше концентрирано.

В 9-ата минута видяхме първия точен удар в мача и той очаквано беше в посока вратата на гостите. Фабио Лима подаде към Майкон в наказателното поле, а халф-бекът на "сините" стреля с левия крак, но Артур Мота внимаваше.

В средата на първата част "сините" получиха отлична възможност да обстрелват вратата на заралии. Алгара фаулира Ел Джемили малко пред наказателното поле, а с изпълнението на пряк свободния удар се нагърби Патрик-Грабиел Галчев. Ударът на българина обаче беше твърде разочароващ и срещна стената Берое.

Малко след това Ел Джемили стреля доста по-опасно от около 25 метра, но топката премина на сантиметри от дясната греда.

В 32-рата минута "сините" бяха близо до откриването на резултата. Сангаре и Алекс Колев комбинираха помежду си в наказателното поле, а българинът подаде към Фабио Лима, който беше непокрит и стреля с левия крак. Артур Мота обаче внимаваше и успя да избие топката в корнер.

"Сините" продължиха да натискат и успяха да създадат няколко разбърквания в наказателното поле на Берое, но отново момчетата на Хосу Урибе внимаваха и не допуснаха да бъдат наказани.

Буквално в последната секунда на полувремето Левски създаде най-доброто си положение за първите 45 минути. Алекс Колев получи топката малко пред наказателното поле, вклини се между двама от защитниците на Берое и се озова очи в очи с вратаря. Българският национал нанесе удар с левия крак, но Артур Мота демонстрира отличен рефлекс и с една ръка спаси.

Само две минути след подновяването на играта Левски създаде първото си положение и за втората част. Цунами центрира отлично към Сангаре в наказателното поле, но ударът с глава на нападателя мина встрани от вратата.

Ситуацията се повтори 3 минути по-късно. Отново Цунами сервира кълбото на главата на Сангаре, а французинът този път намери очертанията на вратата, но Артур Мота блесна с поредно добро спасяване.

Въпреки тези две ситуации, които сътвориха Цунами и Сангаре, играчите на Берое направиха няколко много добри атаки, които доведоха до сериозно напрежение пред "синята" врата.

В 59-ата минута заралии пропуснаха най-добрата си възможност. Сейхас центрира топката след корнер, а Скуадроне се извиси над всички в наказателното поле и стреля точно под гредата, ала вратарят на сините успя да спаси с върха на пръстите.

Отборът от Стара Загора изненадващо откри резултата на "Герена" в 63-та минута на двубоя. Берое организира добра атака по десния фланг, а там Исмаел Ферер центрира остро към Хуанка Пинеда. Футболистът от Доминикана беше изпуснат от "синята" отбрана и отблизо разпечата вратата на Левски.

Десет минути преди края Евертон Бала стреля мощно от дистанция, но по никакъв начин не затрудни стража на заралии. Секунди след това и Кристиян Макун направи същото, но топката отново бе в обсега на вратаря.

Играчите на Берое нанесоха втори удар в 83-та минута. Заралии направиха светкавична контраатака, а Сейхас изведе Сантиаго Годой сам срещу вратаря. Кошмара нямаше как да сгреши и технично прати топката покрай вратаря. Първоначално страничният съдия отсъди засада, но след преглед на положението с ВАР се оказа, че такава няма и попадението беше признато.

До края "сините" атакуваха безцелно и опитаха да осъществят натиск, но нищо в играта им не се получаваше и така пълният актив от точки отиде в актива на Берое.


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Направете важна крачка към новата си визия с МЦ Хейлан Варна
Дата: 26/10, 00:30

26 октомври – 134 години от смъртта на Карло Колоди
Дата: 26/10, 00:12

Слънчево на повечето места в събота
Дата: 25/10, 23:55

Атижа с тайна мисия, за да спаси Петър в къщата
Дата: 25/10, 23:28

Илиан Илиев коментира слуховете за комар в националния отбор
Дата: 25/10, 23:07

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия