Буруджиева: Отвращението на хората от скандалите ще се усети на изборите най-много при ПП-ДБ


Дата: 29/04, 18:40

Кадър Нова Тв

Известен политолог предрече лоши резултати за ПП-ДБ на изборите на 9 юни.

Отвращението на хората от скандалите ще се усети на изборите най-много при ПП-ДБ, коментира пред БНР политологът и университетски преподавател доц. Татяна Буруджиева.

„Скандалите около ПП-ДБ, слепени с управлението, през което те минаха, могат да имат демотивиращ ефект и ако така продължават, хората да не излязат да гласуват“, добави тя.

Буруджиева се изненада, че много бързо в социологическите проучвания е уловено „спихването на резултата“ на ПП-ДБ, което е очаквала да се случи на по-късен етап от предизборната кампания.

Според нея е сбъркана комуникацията при ПП-ДБ, защото нямат ясна стратегия какво да правят при атаките, които получават, пише tribune.bg.

Номинацията на Елена Йончева за евролистата на ДПС ще бъде един от аргументите за очакваните от тях повишени гласове:

„Впечатлението ми, а и от терена се вижда, че ДПС и лидерите ѝ ще бъдат неприятно изненадани от резултатите на изборите, защото има много какво да се компенсира относно електоралното присъствие на ДПС заради много фактори. Всичко, което правят, за да отворят периферия и да увеличат резултата, ще се превърне в компенсация на гласове, които няма да получат. Доста голяма разлика има между това, което говорят хората, когато ходиш между тях, и това, което лидерите на ДПС заявяват“.

По думите на Татяна Буруджиева „автентичните говорители, които биха могли да източат гласове от лявото политическо пространство, са по-скоро във „Възраждане“, отколкото в лицето на другите леви субекти".

Хипотезите за коалиционно правителство са две, смята политологът:

„ГЕРБ и ако участва ДПС, са изключени „Възраждане“. И обратното. Всяка от малките партии, които влязат в парламента, могат да са трета партия в такава коалиция. Малко по-устойчивото правителство би било правителство на националното спасение, което съвсем ще натика в нишата ПП-ДБ. Т.е. „всички да спасим България след тяхното управление“, което и политически, и електорално ще спаси останалите партии. Всяко друго управление ще означава сравнително бързо нови избори“.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Арестуваха член на Инспектората към ВСС
Дата: 16/05, 12:00

От Космоса до домашната аптека – уникални български пробиотици
Дата: 16/05, 12:00

Гугъл отпуска 1 милион долара за стипендии на млади български учени
Дата: 16/05, 11:52

Боян Чуков и БСП в геополитическа дискусия във ФКЦ Варна на 16 Май от 18 ч.
Дата: 16/05, 11:50

Съкрушената Дара след Денсинг старс: Хората не можеш да ги излъжеш
Дата: 16/05, 11:48

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия