Хакери са откраднали профилите на певицата Еми Стамболова


Дата: 20/10, 08:32

кадър: Нова тв

Легендарната изпълнителка Еми Стамболова е на сцената вече 30 години. Никога не вярвала, че може да бъде цел на хакери. Но в последната седмица  няма достъп до Facebook страницата си със стотици хиляди последователи.

"В събота имах ангажимент и късно вечерта започнаха да ми звънят колеги предимно, които да ме питат дали съм добре. И аз бях много учудена защо ме питат докато не ми изпратиха снимка със съобщение, което получават от мен", каза тя за Нова. 

Хакери изпращали тези съобщения в малките часове на нощта със зов за помощ към най-близките приятели на Еми. Качвали и снимки на малката ѝ дъщеря с информация за изпращане на пари по банков път. "Притеснява ме, защото не много хора са запознати, могат да реагират, да не говорим за хора, които са близки", сподели тя. 

Певицата взела нещата в свои ръце и потърсила помощ от колеги. Не се обърнала към властите.
"Това е изключително много голяма галамация, обяснения, документация и губене на време. По- лесно е Facebook да ти изтрие профила и ти да си направиш нов", смята изпълнителката. 

Всеки ден средно 7 души стават жертва на хакери в социалните мрежи, казват киберполицаите. "Ние сме официална контактна точка на фб за България. Нашите сигнали се разглеждат с приоритет, разбира се подаването на рапорти от гражданите също се разглеждат от администраторите на Меta", заяви Светлин Лазаров, началник на отдел “Дигитални анализи и киберразузнаване” към ГДБОП. Но всичко било в ръцете на хората на Зукърбърг, казват от МВР. Те решавали кога да върнат откраднат профил и кога да свалят фалшива реклама.

Всеки може да стане хакер. Не се изисква специални умения, за да създадеш фалшив профил. Дигиталните следи в мрежата са малко, затова да вкараш хакер в затвора не е лесна задача.
А с намесата на изкуствения интелект се получава перфектната буря. Еми Стамболова е виждала как нейния образ и глас продава биткойни и лекарства.


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Home Finishing Varna организира презентация на Elmark и ABB
Дата: 20/10, 12:30

5 причини да опитате кето хляб още днес
Дата: 20/10, 12:30

Петролният бос Михаил Рогачев е паднал от прозореца на блока си
Дата: 20/10, 12:28

Ендокринолог: Не винаги косопадът е здравословен проблем
Дата: 20/10, 12:25

Отсечени дървета по паркоместата в "Синята зона" във Варна озадачиха гражданите
Дата: 20/10, 12:21

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия