Хампарцумян: Тези, които купуват жилище за инвестиция, може да загубят много пари


Дата: 18/05, 01:03

снимка: Булфото

Влизането в средата на 2025 година в еврозоната е възможно, но технически ще бъде по-трудно, отколкото влизането в началото на годината. Обикновено всички държави, които са влизали, са го правили от 1 януари. Това заяви финансистът Левон Хампарцумян в ефира на NOVA NEWS.

Според него е възможно да бъдем приети и в средата на годината.

"Като гледам последните правителства, а и сегашното, нямат особен ентусиазъм да приемат еврото. Не показват ентусиазъм, ако съдим по това, което правят и начина, по който се държат, въпреки че декларират, че това е цел. Най-простото нещо е, че Законът за приемането на еврото технически е готов, но се оказа, че е с по-нисък приоритет от Закона за хазарта. Какво може да си помисли човек, гледайки това нещо – в България или извън България – да си помисли, че хазартът е по-важен от приемането еврозоната", запита Хампарцумян.

По думите му, щом ние не бързаме, защо хората, които ще ни приемат да бързат – няма причина, каза финансистът Левон Хампарцумян. 

"Реалистична дата за приемането на еврото е началото на 2026 г. Ако си изпълним критериите и покажем мотивация, за да приемем последните фини настройки, правила и регулации", каза добави той.

Относно процента на лихвите и народопсихологията на българина да има собствен дом, Хампарцумян каза, че хората, които много искат да притежават жилища, биха могли да потърсят и политическа подкрепа за това след време.

В България притежанието на собствено жилище е основна цел за съществена част от хората. Зависи имотът къде се намира, ако си го взел за собствено потребление, не е много страшно, човек си настройва бюджета. Тези, които купуват жилище за инвестиция, може да загубят много пари.

Не сме близо до червената зона – някакъв страхотен крах на пазара на имоти. Според него. В Швейцария ипотеките са 100-годишни, за да могат жилищата да са достъпни за швейцарците. Има строги правила, създали са работеща система.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Григор излиза на корта в Париж тази вечер
Дата: 01/06, 19:12

Водачът на листата на БСП – Варна Борислав Гуцанов: Избираме с ума и сърцето си между мира и войната!
Дата: 01/06, 19:10

3 часа закъснява влакът Варна-Добрич, пътниците изнемогват
Дата: 01/06, 19:081 Коментар

Известният турски медикален онколог доц. д-р Айхан Мурат ще провежда безплатни консултации в София на 7 юни 2024 г.
Дата: 01/06, 19:00

Изненада с времето идва внезапно от ясно небе след по-малко от 24 часа
Дата: 01/06, 18:59

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия