Викат деца на училище в неделя на 15 септември в 10 часа и родителите пощуряха


Дата: 05/09, 11:30

Булфото

В някои училища в страната децата ще се съберат, за да чуят първия учебен звънец в неделя, предаде Телеграф.

Директори държат тържествата по откриването на новата учебна година да се състоят точно на 15 септември, въпреки че тази година тази дата се пада в почивен ден. Още в края на август от най-голямото училище в страната – столичното 18-о СУ „Уилям Гладстон“, публикува съобщение на сайта си, с което покани ученици и родители на празник в двора на училището в неделя от 10.00 часа.

„Подготвили сме изпълнения на ученици и учителите, творчески работилници, куклен театър за тези, които първи пристъпват прага ни и още весели изненади. Очакваме ви в двора на училището до 09:45 ч., за да заемете местата си! На 16.09.2024 г. започваме учебните занимания съгласно утвърдените график на учебните часове, седмично разписание и класни стаи“, написаха от школото с близо 2300 ученици от първи до 12-и клас.

Официално от Министерството на образованието и науката (МОН) утвърдиха, че новата учебна година започва на 16 септември (понеделник) и присъствията на такива изтеглени тържества не е задължително. „Нямаме точна информация колко училища в страната са решили да проведат тържествата по случай откриването на учебната година точно на 15 септември. Знаем, че има директори, които са взели такива решения и това е тяхно право. Получихме запитвания и от други места, но аргументите за подобни решения са различни. На места предпочитат на 16-и децата да имат повече време да се видят със своите учители и в по-спокойна обстановка да получат учебници и първи указания. Не очаквайте, че тези, които откриват на 15-и от 16-и ще започнат да изпитват“, коментираха експерти от няколко регионални дирекции по образованието пред „Телеграф“.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



С нови таблети, раници, тетрадки и помагала от А1 270 деца от приемни семейства започнаха новата учебна година
Дата: 16/09, 02:10

Доналд Тръмп след стрелбата в близост до него: Никога няма да се предам
Дата: 16/09, 02:00

Проблемите с простатата не са присъда
Дата: 16/09, 02:00

Учебен център "Клуб Трийхаус" обявява прием за следобедна занималня през учебната 2024/2025
Дата: 16/09, 01:30

Изстрелите в близост до Тръмп са били произведени от агенти на Сикрет сървис
Дата: 16/09, 01:29

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия