Как действат най-добрите етерични масла от лавандула


Дата: 17/03, 13:35

Етеричните масла са естествени растителни екстракти, обикновено получени чрез парна дестилация или студено пресоване. Благодарение на свойствата си те се използват в природната медицина, ароматерапията и парфюмерийната индустрия. 

 

Етерично масло от лавандула: ползи

Лавандулата е едно от най-известните растения в ароматерапията с широк спектър на действие. Получената от него есенция има антисептични, антивирусни и антибактериални свойства. Благодарение на тях етеричното масло от лавандула често се използва като домашен лек за дребни рани, ожулвания и болки.

То е едно от малкото етерични масла, което може да се използва директно върху кожата, без да се разрежда. Неговият специфичен аромат отблъсква насекоми, помага човек да се отпусне след тежък и ден и оставя фино ухание по дрехите за дълго. Богато разнообразие може да разгледате в онлайн магазин MAKEUP.

 

Масло от лавандула - как се използва

 Изсипете 10 капки от маслото във вана, пълна с вода. Спа в уединението на вашия дом? Звучи като мечта за много от нас. По време на вана с добавка на лавандулово масло определено ще се почувствате като в СПА център. Не забравяйте да осигурите правилното настроение по време на този ритуал. Запалете любимата си свещ, включете релаксираща фонова музика и се уверете, че никой не прекъсва вашия момент на релакс.

Как се използва лавандулово масло за масаж на тялото? Изсипете 2 капки от него към една супена лъжица базово олио. Идеално решение за уморени и стресирани хора. Тази процедура не само ще подобри настроението, но и ще осигури най-добрата грижа за кожата.

Използвайте 5 капки на 1 литър вода. Лавандуловото масло е чудесно като мист, който да напръскате върху възглавницата преди лягане. Такъв трик улеснява заспиването, освен това осигурява момент на релаксация и спокойствие.

 

Противопоказания за употребата на лавандулово масло

Лавандулата не трябва да се използва при бременни жени и по време на кърмене. Употребата на лавандулово масло, може да бъде невротоксично. Медицинската лавандула може да предизвика алергични реакции или дразнене, така че преди да я използвате, внимателно се запознайте с нейните възможни странични ефекти.

 

*публикация



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Какво ни трябва за създаването на модерно офисно пространство?
Дата: 28/03, 18:40

Ники Кънчев издаде голяма тайна за “Стани богат”
Дата: 28/03, 18:35

Хванаха въоръжен до зъби в Ямболско
Дата: 28/03, 18:15

Над 160 продукта за Великден в Lidl
Дата: 28/03, 18:10

Кои са най-предпочитаните европейски марки електромобили?
Дата: 28/03, 18:10

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия